Rıza Sarraf ABD'de böyle görüntülendi

Rıza Sarraf ABD'de böyle görüntülendi

ABD'de görülen İran'a yönelik yaptırımların delinmesi ve Halkbank davasının ön önemli ismi Rıza Sarraf, uzun bir aradan sonra ilk kez görüntülendi.

Rıza Sarraf, New York’ta ünlü restoran Nobu’da yemek yerken görüntülendi. Yargılandığı davada itirafçı olan Sarraf, tanık koruma programına alınmıştı.

Sinem Vural’ın Hürriyet’te yer alan haberine göre, New York’un Soho bölgesindeki ünlü suşi restoranı Nobu’da yanında bir kadınla yemek yiyen Sarraf, fotoğrafının çekildiğini fark edince rahatsız olup restorandan ayrıldı.

FBI’ın Eylül 2014’te İran yaptırımlarını delme şüphesiyle hakkında soruşturma başlattığı Reza Sarraf, 19 Mart 2016’da ailesiyle ABD’ye giriş yaparken tutuklanmıştı.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde kendisine yönetilen altı suçlamayı reddeden Sarraf, daha sonra savcılıkla anlaşmıştı. Hakkındaki suçlamaları kabul eden Sarraf, diğer tutuklu sanık eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla aleyhine itirafçı tanıklık yapmıştı.

Kamuoyunda ‘Rıza Sarraf davası’ olarak bilinen ancak resmi adı ‘ABD, Mehmet Hakan Atilla’ya karşı’ olan yargı süreci Mayıs 2018’de sonuçlanmıştı. Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla 32 ay hapse mahkum edilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.