Riyad: Trump'a Suriye sözü vermedik

Riyad: Trump'a Suriye sözü vermedik

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD yerine Suudi Arabistan ödeyecek" açıklamasına itiraz etti: Ağustostan beri yeni bir söz vermedik.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararı sonrasında yaptığı “Suriye’nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD yerine Suudi Arabistan ödeyecek” açıklamasına Riyad’dan yalanlama geldi.

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği, kraliyetin Suriye ile ilgili ağustos ayından beri yeni bir söz vermediğini duyurdu. CNBC’ye açıklama yapan bir elçilik yetkilisi, ABD Dışişleri’nin Demokratik Suriye Güçleri’nin IŞİD’den kurtardığı bölgelerin istikrara kavuşturulmasına yönelik fona Riyad’ın 100 milyon dolarlık katkı taahhüt ettiğini açıklamasından beri kraliyetin yeni bir söz vermediğini belirtti.

Suudi diplomat “Kraliyet, IŞİD’le savaşan küresel koalisyona büyük katkı vermektedir, Suriye’de en çok sorti yapan ikinci ülkedir ve Suriye’deki yardım çalışmaları için milyonlarca dolarlık bağışta bulunmaktadır” dedi. (Sputnik)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.