Reuters: Türkiye Kaşıkçı kaydını CIA Başkanı'na vermedi

Reuters: Türkiye Kaşıkçı kaydını CIA Başkanı'na vermedi

Reuters: CIA Başkanı Gina Haspel Türkiye ziyaretinde Kaşıkçı cinayetini belgelediği belirtilen ses kaydına erişim istedi. Ancak bu talebe henüz olumlu yanıt verilmedi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi konusunda temaslarda bulunmak için önceki gün Türkiye’ye gelen CIA Başkanı Gina Haspel’in, işkenceyi ve cinayet anını belgelediği iddia edilen ses kaydını dinleme talebinde bulunduğu belirtildi.

Reuters’ın haberine göre, Haspel’in bu isteği Türkiye’den henüz karşılık bulmadı.

Reuters’ın dört farklı kaynağa dayandırdığı haberine göre, Haspel pazartesi günü gerçekleştirdiği kısa ziyarette kaydı dinleme talebinde bulundu. Haberde, “Batılı güvenlik yetkilileri, Türkiye’nin Kaşıkçı’nın ölümünü belgeleyen ses kayıtlarına sahip olduğunu öne süren kapsamlı haber sızıntılarına rağmen, pazartesi akşamı itibarıyla, ABD veya diğer müttefik ülkelerin kurumlarına bu kanıtlara erişim izni verilmemişti” denildi. Reuters’a konuşan yetkililer, ABD’nin ve müttefiklerinin istihbarat servislerinin elinde çok az somut kanıt bulunduğunun da altını çizdi.

ABD Başkanı Donald Trump geçen hafta Türkiye’den söz konusu ses kaydını talep etmiş, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun kaydı dinlediği yönünde ismi verilmeyen bir Türk yetkili tarafından ortaya atılan iddia ise iki ülke tarafından yalanlanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.