Reuters: Şimşek ve Erkan, uluslararası yatırımcılarla görüştü

Reuters: Şimşek ve Erkan, uluslararası yatırımcılarla görüştü

Reuters, iki kaynağa dayandırdığı haberinde, Maliye Bakanı Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın ilk kez uluslarararsı yatırımcılarla bir araya geldiğini yazdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın uluslararası yatırımcılarla 4 Ağustos Cuma günü bir görüşme gerçekleştirdiği, görüşmenin Türkiye'nin ekonomi politikasındaki 'U dönüşü'nden bu yana yapılan ilk yatırımcı görüşmesi olduğu açıklandı.

Reuters, iki kaynağa dayandırdığı haberinde, "Türkiye'nin yeni görünümlü ekonomi ekibi, cuma günü ilk defa onlarca uluslararası yatırımcı ile görüştü ve ekonomik büyüme yavaşlasa da artan enflasyonun önüne geçmek için faiz artırmayı sürdürmeyi taahhüt etti" bilgisini paylaştı. Buna göre, Şimşek ve Erkan'ın da katılımıyla dün İstanbul'da yapılan ve sekiz saat süren toplantıda para ve ekonomi politikası ile ekonomik görünüm ele alındı.

'ŞİMŞEK, ENFLASYONU DÜŞÜRMENİN ÖNCELİKLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ'

40'tan fazla yatırımcının katıldığı toplantıya ilişkin isimlerini vermeden bilgi paylaşan iki kaynak, Mehmet Şimşek'in enflasyonu düşürmenin öncelikleri olduğunu ve politikanın daha normal bir çizgiye döndüğüne ilişkin güvenli bir üslup kullandığını söyledi. Buna göre, Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parasal sıkılaşmaya 'tam destek verdiğini' ve faiz artırımının 'kademeli' olarak devam edeceğini kaydetti. 

Reuters, 3 Ağustos Perşembe tarihli haberinde, söz konusu yatırımcı toplantısının JPMorgan'ın ev sahipliğinde yapılacağını yazmıştı. Ajansın gördüğünü ifade ettiği programa göre, Cumhurbaşkanlığı'nın yatırım ofisinin başındaki Burak Dağlıoğlu'nun 'dirençli bir yatırım ortağı olarak' Türkiye hakkında bir sunum yapması bekleniyordu. Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ziraat Bankası CEO'su ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar ve Türkiye Varlık Fonu Başkanının da bir konuşma yapacağı görülüyordu. JPMorgan, toplantı hakkında yorum yapmayı reddederken, Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı konuyla ilgili henüz yorumda bulunmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum