Resul Arslan hastaneye kaldırıldı

Resul Arslan hastaneye kaldırıldı

Yüksekova'da açlık grevini sürdüren Resul Arslan hastaneye kaldırılarak müşahede altına alındı.

Cezaevinde başladığı açlık grevi eylemini, tahliye olduktan sonra da Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan evinde sürdüren Resul Arslan, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 65 günlük açlık grevi ardından hastaneye kaldırılan Arslan'ın 10 kilo verdiği ve bir süre müşahede altında tutulacağı öğrenildi. Hastaneye sevk edildiği esnada kısa bir açıklama yapan Arslan, büyük kazanımlar sonucu açlık grevlerini sona erdirdiklerini belirterek, açlık grevi sürecinin tarihsel bir iz bıraktığını vurguladı. 

Yüksekova ilçesinde yaşayan Arslan, 2012 yılında "Örgüt üyeliği" gerekçesiyle tutuklandı. Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılaması sonucunda ise, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Verilen bu ceza, üst mahkeme tarafından da onanan Arslan, cezaevinden çıktığı geçtiğimiz 3 Mayıs’a kadar Hakkari, Muş, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir-Bandırma, Erzurum-Horasan K Tipi ile Erzurum H Tipi cezaevlerinde kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.