Refah Sınır Kapısı açıldı: Gazze'den sınırlı tahliyeler başlıyor

Refah Sınır Kapısı açıldı: Gazze'den sınırlı tahliyeler başlıyor

Katar'ın arabuluculuğunda varılan anlaşma ile Gazze'deki ağır yaralılar ile yabancı pasaport sahiplerinin tahliyesi için Refah Sınır Kapısı açıldı.

 Katar'ın arabuluculuğunda ve ABD'nin koordinasyonunda Mısır, İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşma kapsamında, yabancı pasaport sahiplerinin ve durumu ciddi olan bazı yaralıların abluka altındaki Gazze'den tahliyesi için sınır kapısı açıldı. AP haber ajansı, onlarca kişinin Gazze'den Mısır'a geçmek için sınır kapısına giriş yaptığını aktardı.

AA da konuya ilişkin haberinde, abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki ağır yaralı Filistinlilerin tedavi edilmek üzere Mısır’a nakledileceğini bildirerek ambulansların Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla yaralıları nakletmek üzere Mısır'dan Gazze'ye giriş yaptığını aktardı.

MISIR SAHRA HASTANESİ OLUŞTURDU, SINIRA AMBULANS GÖNDERİLDİ

Bugün sabah saatlerinde Reuters'a konuşan bir kaynak, söz konusu anlaşma ile birlikte Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'ndan yabancı pasaport sahipleri ile bazı ağır yaralıların Gazze'den çıkışına izin verileceğini söylemişti. Kapının tahliye için ne kadar süreyle açık kalacağı ise açıklanmamıştı. Kaynağın paylaştığı bilgilere göre, varılan bu anlaşma, Gazze'de tutulan rehinelerin durumu gibi çatışmalarla ilgili yürütülen diğer müzakere ve görüşmelerle bağlantılı değildi. Tıbbi kaynaklar da Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Şeyh Zuweid'de bir sahra hastanesi hazırladığını bildirmiş, 10 ambulans bu kapsamda Refah Sınır Kapısı'na gönderilmişti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.