Raul Castro Trump'a meydan okudu

Raul Castro Trump'a meydan okudu

Küba devriminin 60'ıncı yıldönümü, Fidel Castro'nun devrimin zaferini ilan ettiği ve mezarının bulunduğu Santiago de Cuba kentinde kutlandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışmalı dış politikası çerçevesinde yeniden Washington’ın hedef tahtasına oturttuğu Küba’dan bir meydan okuma geldi.

Komünist Parti lideri Raul Castro, Küba devriminin 60’ıncı yıl dönümü içinde yaptığı konuşmada sert eleştiriler yönelttiği ABD’yi Latin Amerika ülkelerinin iç işlerine karışmakla suçladı; “Farklılıklarımıza rağmen medeni bir şekilde birlikte yaşama isteğimizi yineliyoruz” dedi.

Raul Castro, kardeşi Fidel Castro’nun 60 yıl önce devrimin zaferini ilan ettiği Santiago de Cuba kentinde, Fidel Castro’nun mezarının yakınında yapılan törende, kendileriyle yeniden çatışma politikası güden Trump yönetimine şu sözlerle yüklendi:

“ABD hükümeti bir kez daha, Küba ile çatışma, barışçıl ve kapsayıcı ülkemizi bölgeye yönelik bir tehdit olarak sunma yoluna girmiş görünüyor. Küba’yı bir kez daha, bölgedeki tüm kötülüklerin sorumlusu olarak göstermeye çalışıyorlar.”

‘ASIL SORUMLU NEOLİBERAL POLİTİKALAR’

“Bu yönetimin üst düzey yetkilileri bölgenin tüm sorunları için Küba’yı suçlamaya çalışıyor” diyen Castro, söz konusu sorunların ‘acımasız neoliberal politikalardan kaynaklandığını’ vurguladı.

Castro, ABD’nin Florida eyaletine göç eden Kübalıları da eleştirerek, “Florida’daki aşırı sağ ABD’nin Küba politikasını rehin aldı” diye konuştu.

‘DEVRİM YAŞLANMADI’

Konuşmasında “Devrim yaşlanmadı” ifadelerini kullanan Castro, ülkesinin asıl mücadelesinin ekonomik olduğu görüşünü de paylaştı.

TRUMP’IN DANIŞMANI ‘TİRANLIK TROYKASI’ DEMİŞTİ

Son olarak, Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton sol iktidarlarca yönetilen Küba, Venezuela ve Nikaragua’ya ‘tiranlık troykası’ demiş ve Washington’ın bu üç ülkeye karşı daha sert bir çizgi izleyeceğini söylemişti.

Raul Castro geçtiğimiz nisan ayında devlet başkanlığını bırakmıştı. Castro, 2021’deki kongreye kadar Komünist Parti’nin lideri olmaya devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.