Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgâhlarda

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgâhlarda

Ramazan ayı ile özdeşleşmiş hurma tezgahta yerini aldı.

Ramazan ayı ile özdeşleşmiş hurma, Yüksekova'daki çarşı ve pazarlarda yerini aldı. Kilosu 40 ile 250 lira arasında değişen 20 çeşit hurma tezgahları süslüyor. Doyuruculuğu ve besleyiciliğinin yanında Ramazan ayına özgü olması nedeniyle ayrı bir önemi olan hurmaya vatandaşlar ilgi gösteriyor.

hurma2.jpg

"Kolesterolü dengeler, kemik sağlığını iyileştirir"

Hurmaya olan talebin genelde Ramazan ayında arttığını söyleyen esnaf Metin Terkoğlu, “Hurmanın düşük kalori ve yüksek lif oranına sahip olması kilo kontrolünü kolaylaştırmasını sağlar. Kolesterolü dengeler, kemik sağlığını iyileştirir. Düzenli hurma tüketimi, Alzheimer hastalığı riskiniz azaltarak nörolojik hastalıkların oluşmasına engel olmaktadır. İftar sofralarında yer aldığı gibi iftardan sonra çayla birlikte yemeyi tercih eden vatandaşlarımız var. Bu ramazan geçen ramazan olduğu gibi hurma fiyatları biraz daha arttı. Ama biz kâr marjımızı azaltarak hurma fiyatlarını düşürdük. Vatandaşın alım gücü buna yetsin istiyoruz. Hurmaya rağbetin ilerleyen günlerde de artacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.