Ramazan ayı Yüksekova'daki tatlıcıların yüzünü güldürdü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tatlı imalatı yapan bazı işletmeler, ramazandaki üretim ve satışların, önceki aylara göre üç katına çıkmasının mutluluğunu yaşıyor.

Yüksekova'da, Ramazan ayının başlamasıyla tatlı satışlarının artması üreticilerin yüzünü güldürdü. Müşterilerini memnun etmek için sahurdan iftar vaktine kadar yoğun bir mesaiye giren ustalar, çeşit çeşit tatlılar üreterek vatandaşların beğenisine sunuyor.

İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan İhsaniye Camii'nin altında hizmet veren Damak Pastanesi'nin sahibi Lezgin Temeş, ramazanın başlamasıyla tatlıya aşırı talep olduğunu belirterek, normal zamandan üç kat daha fazla üretim yaptıklarını söyledi.

tatli2.jpg

İş yerinde 10 kişiyi istihdam ettiğini ifade eden Temeş, "Ramazan bereketiyle geldi. Ürettiğimiz ürünleri çok şükür müşterilerimiz çok beğeniyor. 1999 yılında bu yana bu işi yapıyorum. Tulumba tatlısını 90 liradan satıyoruz. Baklava ve pasta fiyatlarımız da piyasanın altında. Fiyatlarımızı uygun tutmaya çalışıyoruz" dedi.

Daha çok halka tatlısı ve tulumba sattıklarını belirten Temeş, "Günde yaklaşık 500 kilo tulumba, 1000 adet halka tatlısı, 30-40 kilo soğuk baklava satışı yapıyoruz" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum