Putin: Wagner'in içinde hainler var, cezasız kalmayacak

Putin: Wagner'in içinde hainler var, cezasız kalmayacak

Putin, Wagner kriziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Karşımızda olan hainliktir. İç ayaklanma halkımıza hainliktir" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner kriziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Karşımızda olan hainliktir. İç ayaklanma halkımıza hainliktir" dedi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 'orduya karşı silaha sarılan herkesin hain olduğunu' söyleyen Putin, "Rus ordu güçleri tüm gerekli emirleri almıştır" ifadelerini kullandı. 

'ROSTOV'DAKİ DURUM ZORLU'

Yevgeniy Prigojin liderliğindeki paralı asker grubu Wagner'in Rostov'a girmesini ilişkin değerlendirmede bulunan Putin, "Rostov-on-Don'daki durum zorlu" dedi. 'Anayasayı savunacağını' söyleyen Rusya Devlet Başkanı, "Suç teşkil eden eylemlerinize son vermenizi talep ediyorum" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre, Putin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Gece tüm cephelerdeki ordu birliklerinin komutanlarıyla görüştüm, ordumuz kahramanca savaşıyor. Rusya vatandaşlarına, askerlerine, güvenlik güçlerine ve yalan ve tehditlerle silahlı isyan yoluna itilenlere sesleniyorum. Rusya, geleceği için ağır mücadele veriyor. Rusya’ya karşı Batı’nın tüm askeri ve enformasyon araçları kullanılıyor. Şu anda, halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor. Her türlü kavgayı bir kenara atmak lazım."

'AŞIRI HIRSLAR RUSYA'YA İHANETE YOL AÇTI'

"Toplumumuzu bölme girişimleri, sırtından bıçak saplamaktır, ülke idaresi Rusya’da bir kez daha bölünmeye izin vermeyecek, halkımızı koruyacağız" diyen Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm zorlukların üstesinden gelip daha güçlü olacağız. Aşırı hırslar Rusya'ya ihanete yol açtı. Özel askeri harekat bölgesinde savaşan Wagner savaşçıları birer kahraman. İsyan başlatanlar onlara ihanet etmiş oldu. Her türlü fitne, ölümcül tehdittir. Eylemlerimiz çok sert olacak. Rusya ordusu, silahlı isyan organize edenleri etkisiz hale getirmek için gereken emirleri aldı. İsyan girişiminden sorumlu olan herkes kaçınılmaz olarak cezasını çekecek, yasalar ve halk karşısında cevap verecek. Her türlü sınavın üstesinden geleceğiz ve daha da güçlü olacağız. " 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.