Putin 'iyi lider' olmanın 'sırrını' açıkladı

Putin 'iyi lider' olmanın 'sırrını' açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e göre, iyi lider olmanın iki şartı var: Edep ve kendinden daha iyi olanlardan bir şeyler öğrenmek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iyi liderlik edebilecek kişinin her şeyden önce ‘edepli biri’ olması gerektiğini söyledi. Putin, Belgograd bölgesinde bir metalurji fabrikasında bir araya geldiği işçilere, lider olmanın gerektirdiği özellikler konusunda tavsiyelerde bulundu. Putin, bir liderde olması gereken en önemli özelliğin sorulması üzerine, “Edep. Geri kalan her şey buna dayanıyor. Eğer temel yoksa, geri kalan her şey anlamsız kalır” dedi.

‘KENDİNDEN İYİ OLANLARDAN ÖĞRENMELİ’

Sadece edepli olmanın yetmeyeceğini, bir liderin aynı zamanda profesyonel ve bilgili biri olması gerektiğini de söyleyen Putin, “İkinci olaraksa bir lider herhangi bir konuda kendinden daha iyi olanlardan bir şeyler öğrenmeli” diye devam etti.

Putin haziran ayında Kremlin’de lise mezunlarıyla bir araya geldiğindeyse insan gelişiminin en önemli noktalarından birinin terbiye olduğunu söylemişti. Rusya lideri Eylül 2016’da bir araya geldiği lise öğrencilerineyse ‘burnu havada olmamayı’ öğütlemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.