Putin: Bütün tespit ettiğimiz hedeflere ulaştık

Putin: Bütün tespit ettiğimiz hedeflere ulaştık

Rusya lideri Putin, Ukrayna'nın sivilleri kalkan olarak kullandığını iddia ederek, "Biz şu an Neo-Naziler ile savaşıyoruz. Bütün tespit ettiğimiz hedeflere ulaşıldı" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'nın sivilleri kalkan olarak kullandığını iddia eden Putin, yerleşim yerlerinde mühimmat tutulduğunu da öne sürerek, Ukrayna liderliğini 'haydutlukla' suçladı. Putin, "Biz şu an Neonaziler ile savaşıyoruz" dedi. 

Putin'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

DAHA FAZLA BOMBA KOYUYORLAR: "Yerleşim bölgelerinde ağır mühimmat tuttuklarını biliyoruz. Bu şekilde haydutların davranışını görüyoruz. Bu silahları yerleşim bölgelerinden, ortadan kaldırma noktasındaki taahhütlerine uymadılar. Daha fazla bomba koyuyorlar, yüzlerce insanı esir alıyorlar. Ukrayna'daki, üniversitedeki öğrenciler dahil.

NAZİLER BUNLARA İZİN VERMİYOR: Biz şu an Neonaziler ile savaşıyoruz. Sivilleri insan kalkanı olarak kullanıyorlar. Her türlü zırhlı aracı yerleşim yerlerinde kullanıyorlar. Rusya ve Ukrayna tek halktır. Harkov'da 3 binden fazla Hindistan'dan gelen öğrenci mahsur kaldı. Bu Naziler Çinli öğrencilere karşı ateş açtılar. Bunlar tahliye olmak üzere harekete geçmiş öğrencilerdi. Yüzlerce kişi esir alınmış durumda. Polonya'ya gitmeleri isteniyor. Bu noktada ülkenin öteki tarafında olduğu için hayatlarını riske atacaklar. Transfer ediyorlar. Siviller ve yabancı yurttaşlar daha güvenli bölgelere gitsin istiyoruz. Ancak buradaki Naziler bunlara izin vermiyorlar.

ÖLEN ASKERLERİN AİLELERİNE TAZMİNAT: Buradaki yetkililer Ukrayna Dışişleri Bakanına baskı kurmalı. Neo-Naziler kendi halklarına bunları yapıyorlar. İnsan kalkanı olarak onları kullanıyorlar. Donesk'te, Luhansk'ta diğer şehirlerde bunları görüyoruz. Makineli tüfekleri, tankları yerleştiriyorlar. Sadece faşistler bu tür askeri taktikleri uygular. Sovyet Birlikleri de bu noktada zaten benzer davranışlarda bulunmuşlardı. Bizim görevimiz burada ölen insanların ailelerine yardımcı olmak. Rus halkının güvenliği için savaşanların ailelerine yardımcı olma görevimiz var. Özel harekatta hayatlarını kaybeden insanların aileleri 7 milyondan fazla ruble tazminat alacak. Ekstra ödeme yapmamız gerektiğini düşünüyorum hayatını kaybedenlerin ailelerine.

BÜTÜN TESPİT ETTİĞİMİZ HEDEFLERE ULAŞTIK: Ukrayna'da askerlerimiz Rusya için savaşıyorlar. Ukrayna'nın silahını bırakması için bunu yapıyorlar. Bizim sınırlarımızda, komşularımızda bir tehdit olmasın Rusya'ya diye savaşıyorlar. Biz her zaman hayatını kaybeden askerlerimizi hatırlıyor olacağız. Onların ailelerini, çocuklarını, yakınlarını, sevdiklerini korumak adına elimizden geleni yapacağız. Şunu ifade etmem lazım, özel harekat devam ediyor programa göre. Bütün tespit ettiğimiz hedeflere ulaşıldı. Savunma Bakanlığımız daha haberler verecektir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.