Psikolog Önal, Yüksekova'da danışmanlık hizmetiyle topluma destek sağlıyor

Psikolog Önal, Yüksekova'da danışmanlık hizmetiyle topluma destek sağlıyor

Psikolog Selim Önal, Yüksekova'da açtığı danışmanlık merkeziyle toplumun psikolojik sağlığına katkıda bulunurken, mesleğin getirdiği zorluklarla da mücadele ediyor.

Yüksekovalı Psikolog Selim Önal, mesleğini icra ederken karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklarla başa çıkma stratejileri üzerine değerli deneyimlerini Yüksekova Haber ile paylaştı. Yüksekova'da açtığı Serenad Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde hizmet veren Selim Önal, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Psikoloji Fakültesi'nden mezun oldu. Önal, mezun olduktan sonra psikoloji alanındaki bilgisini ve yetkinliklerini geliştirmek için çeşitli eğitim ve sertifikasyon programlarına katıldı.

Uzmanlaşıp, Yüksekova'da kendi danışmanlık merkezini kurdu

Uzmanlaştığı konular üzerine memleketine hizmet etmek istediğini belirten Psikolog Önal, "Bilişsel davranış terapisi, cinsel terapi, kısa süre çözüm odaklı terapi, aile ve çift danışmanlığı gibi farklı terapi yöntemlerinde uzmanlaşarak, Yüksekova'da kendi danışmanlık merkezimi kurdum" dedi.

whatsapp-image-2024-05-18-at-16-41-39.jpeg

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde bir psikiyatrist uzman hekimle staj yaptığına değinen Psikolog Önal, "Klinik deneyim kazandım, daha sonra Ankara Jandarma Lojistik Komutanlığı'nda Rehberlik ve Danışma Merkezi'nde psikolog olarak görev aldım," şeklinde konuştu.

"Psikoloğa giden deli değildir"

Doğup büyüdüğü topraklarda psikolog olarak hizmet vermenin ayrı bir gurur olduğunu ifade eden Psikolog Önal, "Yüksekova'da mesleğimi icra etmenin zorluklarına rağmen, her bir danışanımın kişisel gelişimine destek olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Toplumun psikolojiye olan ilgisini artırmak adına çaba gösteriyorum. 'Psikoloğa giden delidir' gibi yanlış inançların aşılması ve psikolojik destek almanın öneminin anlaşılması için elimden geleni yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim," diye kaydetti.

whatsapp-image-2024-05-18-at-16-41-40.jpeg

"Eğitim her zaman ilerleticidir"

Okullarda da seminer verdiğine değinen Psikolog Önal, "Bu seminerleri verme amacım, okuyan çocuk ve gençlerimize bu bilinci yerleştirmek. Eğitim her zaman ilerleticidir. Öğrencilere bunu aşılarsanız, onlar da çevresine bu bilinci yayar. Eğitim toplumda bulaşıcı bir potansiyele sahip olur" dedi.

Önal, Yüksekova halkına sağladığı hizmetin sadece bir meslekten ibaret olmadığını, aynı zamanda bir toplumsal sorumluluk olduğunu dile getirdi. Selim Önal, Yüksekova'da psikolog olarak çalışmanın zorluklarına rağmen, etik ilkeler ve bilimsel temellere dayalı bir yaklaşımla, her bir danışanına en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğini vurguladı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.