Psikiyatr Burhanettin Kaya: Sedat Peker'in travması iktidarın onu gözden çıkarmasıdır

Psikiyatr Burhanettin Kaya: Sedat Peker'in travması iktidarın onu gözden çıkarmasıdır

Psikiyatr Doç. Dr. Burhanettin Kaya, Sedat Peker’in asıl travmasının eşi ve kızına yapılanlardan çok siyasal iktidarın onu gözden çıkarması olduğunu söyledi.

Psikiyatr Doç. Dr. Burhanettin Kaya, gündemi sarsan iddialar ve itiraflarda bulunan Sedat Peker'in açıklamalarını değerlendirdi.

Kaya, yeni1mecra.com sitesinde yer alan yazısında, Sedat Peker’in travmasının ne olduğunu sorarak “kimse benim kızımın gözünden bir damla yaş getiremez, bunu yapamaz, bunu bedelini öder” yönlü ifadesini hatırlattı. Kaya şunları dile getirdi:

'RACONA UYGUN OLMADIĞI İÇİN ONU YARALAMIŞ GÖRÜNÜYOR'

“Buradan Peker’in kızının ağlatıldığı ve bunun Peker’i incittiği, travmatize ettiği, bunun onu öfkelendirdiği ve bu nedenle hesap sorduğu izlenimi oluşuyor. Gerçek neden bu mu? Sanırım bu değil. Onlarca yıl tetikçi olarak gururla hizmet ettiği ve muhalefet edenlerin ‘oluk oluk kanlarını akıtacağı, kanlarında duş alacağını’ söylediği siyasal iktidarın onu gözden çıkarması kanımca onu travmatize eden. Bu, ‘racona’ uygun olmadığı için onu yaralamış görünüyor.”

Mafyanın hukuku ve ahlakının racon kavramı üzerinden kurulduğunu ifade eden Doç. Dr. Kaya, “Yapılan işin racona uygun olması gerekiyor. Racona uygun olmayan davranış cezalandırılıyor. Bir çeteye giren, bu âleme dâhil olan, mafyanın parçası olan kişi bu racona uymak durumunda” diye yazdı.

Doç. Dr. Kaya, “Mafyanın geleneğinden gelen bu kuralları onu temsil eden lider sunuyor. Baba, baron, ne derseniz. Hem yasa koyucu, hem yürütücü, hem yargıç oluyor” dedi.

Peker’in travmasını onarmak için, kendi usulünce racon kesmeye devam ettiğini belirten Doç. Dr. Kaya, “Hesap sordukları da racona uygun yanıt üretiyorlar. Savcılar racona uygun bir şekilde soruşturmamaya kayıtsız kalıyorlar. Racona uygun sessizlik egemen” diye yazdı.

Doç. Dr. Burhanettin Kaya içinde bulunulan süreci “Kötülük, örgütlü kötülük” olarak tanımlayarak “hukuk” ile “racon”un aynı kavşakta buluştuğuna işaret etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.