PSAKD: AKP, IŞİD ile ilişkisini derhal kesmeli

PSAKD: AKP, IŞİD ile ilişkisini derhal kesmeli

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Müslüm Doğan, AKP'nin katliamcı çete örgütü IŞİD ile ilişkisini keserek, derhal yaptırımlar uygulamasını istedi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Doğan, başta Irak olmak üzere tüm Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmek isteyen uluslararası emperyalist sistemin halkları inanç ve mezhep ayrılığı üzerinden birbirine düşman etmek istediğine dikkat çekti. Paramiliter güç olan IŞİD'in Şii ve Alevi katliamı yaparak Ortadoğu'yu yangın yerine çevirdiğini ifade eden Doğan, insanlık suçu işleyen IŞİD'e karşı sınır geçişlerinin engellenmesini ve halkların ortak cephede birleşmesi gerektiğini kaydetti.

'IŞİD HALKLARIN DÜŞMANIDIR'

Başta Türkiye ve Suudi Arabistan olmak üzere bölge ülkelerinin besleyip büyüttüğü IŞİD'in uluslararası emperyalist güçlerin Irak ve Suriye'ye yönelik işgal ve saldırı politikalarının yarattığı bir sonuç olduğunu belirten Doğan, "Kürt halkının Rojava'daki kazanımlarını boğmak, Esad ve Maliki rejimlerine karşı örgütlü savaş yürütmek isteyen Ankara hükümeti, bölgede IŞİD çetelerine TIR'lar dolusu silah ve mühimmat göndererek desteklemiştir. IŞİD, Ermeni, Süryani, Arap, Türkmen, Asurî, Ezîdî halklarına düşmandır. Alevilere, Şiilere, tüm insanlığa düşmandır. Bu halklara yaşam hakkı tanımayan, kitlesel kıyımlar düzenleyen bir örgüttür" dedi.

'AKP IŞİD'LE İLİŞKİSİNİ DERHAL KESMELİ'

Çete örgütü olan IŞİD'in ayrıca kadın düşmanı olduğunu vurgulayan Doğan, kadınları toplumsal yaşamdan koparan, yaşam hakkı tanımayan, kadın katliamları yapan bir örgüt olduğunu ifade etti. AKP hükümetini de uyaran Doğan, şu çağrıyı yaptı: "IŞİD'le olan ilişkilerinizi derhal kesin. Sınır kapılarını bu katillere karşı kapatın. Türkiye'de bulunan ve katliamlara hazırlık yapan binlerce IŞİD çetesi üyesi derhal tutuklanmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum