Prof. Dr. Naci Görür'den deprem sonrası Adıyaman-Hakkari uyarısı: Arap Levhasının Doğu Anadolu’yu sıkıştıracağını bekliyorduk

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem sonrası Adıyaman-Hakkari uyarısı: Arap Levhasının Doğu Anadolu’yu sıkıştıracağını bekliyorduk

Prof. Dr. Naci Görür Hakkari sınırında meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme dair açıklamada bulundu. Görür, ‘Adıyaman-Hakkari arasında sıkışan kuşak zaman zaman böyle depremler üretebilecektir’ dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),Irak'ın Duhok, Amedi bölgesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD'in verilerine göre deprem saat 09.41'de gerçekleşirken, 12,12 km derinlikte oldu. Deprem Hakkari’de de hissedildi.

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür depreme ilişkin açıklamada bulunarak, "Irak’ta Qadesh kuzeybatısında 4,7 deprem oldu. 6 Şubat depremlerinden sonra Bitlis-Zagros kuşağı zonunda olan ilk deprem veya onlardan biri" dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Görür, şunları söyledi:

“Irak’ta Qadesh kuzeybatısında 4,7 deprem oldu. 6 Şubat depremlerinden sonra Bitlis-Zagros kuşağı zonunda olan ilk deprem veya onlardan biri. 6 Şubat depremleri sonrası Arap Levhasının Doğu Anadolu’yu sıkıştıracağını bekliyorduk. Adıyaman-Hakkari arasında sıkışan kuşak zaman zaman böyle depremler üretebilecektir. Sevgiyle”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum