Prof. Ceyhan: 0-9 yaş ve gebelerle ilgili son veriler gözümüzü korkuttu

Prof. Ceyhan: 0-9 yaş ve gebelerle ilgili son veriler gözümüzü korkuttu

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Ceyhan, "Önce İngiltere sonra İtalya, Fransa, ABD ve en son İsveç'ten gelen veriler 0-9 yaş çocuklar ve gebelerle ilgili gözümüzü korkut

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Uzmanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bugüne kadar güvenli kesim olarak görülen 0-9 yaş grubu çocuklar ve gebelerle ilgili ciddi uyarılarda bulundu.

Sözcü gazetesinin aktardığına göre Ankara Masası'na değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ceyhan, özetle şunları söyledi:

  • "Bir taraftan eğitimi de yürütmeye çalışıyoruz ama… Önce İngiltere, arkasından İtalya, Fransa, ABD en son da İsveç iki gün önce mutant virüs daha çok özellikle 0-9 yaş arasındaki çocukları etkiliyor diye rakamlar yayınlayınca gözümüz korktu açıkçası.
  • Şimdi 0-9 yaş grubu en az bulaştıracak ve kendileri en etkilenecek grup diye düşünürken ve o yüzden de önce kreşler, okul öncesi sınıflar açılırken… Şimdi birden bire bu tablonun ortaya çıkması, bu yaş grubunun da gerek kendi sağlıkları açısından, gerek evlerindeki riskli insanlar açısından önemli olduğu ortaya çıktı.

'10-20 yaş arası da riskli'

  • Şöyle bir düşünün İsviçre mesela, 0-9 yaş arasındaki vaka sayıları mutant virüsü yayınlanmaya başlayınca yüzde 132 artmış, ikinci sırada 10-20 yaş arası izliyor ve yeni yeni gebe kadınlarla ilgili bazı bilgiler gelmeye başladı. Orada da dikkatli olmalıyız.
  • Yani mutasyon virüs de böyle bir davranış değişikliği getiriyorsa önceden korunmada en az önem verdiğimiz grupları en çok korumamız gerektiği ortaya çıkacak.
  • O yüzden okullarda elden geldiğince bazı tedbirler falan alınıyor ama ailelerin de çocukları eve geldiklerinde evlerinde riskli bir kişi varsa örneğin kalp hastası, kanser hastası, bağışıklık eksikliği olan, yaşı yüksek bir kişi varsa, çocukları onlarla maskesiz ve mesafesiz temas ettirmemeye çalışmaları lazım."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.