Prigojin'den Putin'e yanıt: Teslim olmayacağız

Prigojin'den Putin'e yanıt: Teslim olmayacağız

Wagner şefi Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in halka sesleniş konuşmasının ardından, "Hiç kimse Putin'in emriyle teslim olmayı planlamıyor" açıklamasında bulundu.

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu ve lideri Yevgeniy Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı halka sesleniş konuşmasına cevaben bir açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre, Putin'in kendisini hainlikle suçlamasının 'yanlış' olduğunu belirten Prigojin, "Hiç kimse Putin'in emriyle teslim olmayı planlamıyor" ifadelerini kullandı. "Artık yolsuzluk, yalanlar ve bürokrasinin olduğu bir ülkede yaşamak istemiyoruz" diyen Prigojin, "Wagner, Rus vatanseverlerdir" açıklamasında bulundu.

PUTİN NE DEMİŞTİ?

Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner kriziyle ilgili bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, "Karşımızda olan hainliktir. İç ayaklanma halkımıza hainliktir" ifadelerini kullanmıştı.

Televizyondan halka hitap eden Putin, 'orduya karşı silaha sarılan herkesin hain olduğunu' söyleyerek, "Rus ordu güçleri tüm gerekli emirleri almıştır" açıklamasında bulunmuştu.

Putin, ayrıca şu ifadeleri kullanmıştı: "Aşırı hırslar Rusya'ya ihanete yol açtı. Özel askeri harekat bölgesinde savaşan Wagner savaşçıları birer kahraman. İsyan başlatanlar onlara ihanet etmiş oldu. Her türlü fitne, ölümcül tehdittir. Eylemlerimiz çok sert olacak. Rusya ordusu, silahlı isyan organize edenleri etkisiz hale getirmek için gereken emirleri aldı. İsyan girişiminden sorumlu olan herkes kaçınılmaz olarak cezasını çekecek, yasalar ve halk karşısında cevap verecek. Her türlü sınavın üstesinden geleceğiz ve daha da güçlü olacağız." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.