Polislerin de karıştığı ‘rüşvet operasyonu’nda 16 tutuklama

Polislerin de karıştığı ‘rüşvet operasyonu’nda 16 tutuklama

Habur Sınır Kapısı’nda rüşvet karşılığında kaçakçıların geçişinde kolaylık sağlayan ve aralarında polislerin de olduğu 30 kişiden 16'sı tutuklandı.

Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Ocak’ta Silopi’de bulunan Habur Sınır Kapısı’nda gümrük memurlarının rüşvet karşılığında kaçakçıların geçişinde kolaylık sağladığı iddiasıyla Silopi, Urfa, Osmaniye ve Samsun’da operasyon başlatmıştı. 

Düzenlenen rüşvet operasyonunda sınır kapısında çalışan 8'i kamu görevlisi olmak üzere toplamda 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, rüşvet verdikleri kamu görevlilerinin nöbet saatlerinde telefon, sigara, ilaç gibi malzemeleri Habur Sınır Kapısı'ndan geçirip şehirlere sevk ettikleri belirtildi. Şüpheliler, Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Silopi Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 16'sı çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanırken, 14 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.