Polisin yapamadığını Cihan yaptı!

Polisin yapamadığını Cihan yaptı!

Cihan Haber Ajansı (CHA), Viranşehir Belediyesi Eğitim Destek Evi'nin çocuklara siyasi eğitim verdiği için kapatıldığını iddia etti.

URFA  - Belediye yetkilileri haberin düzeltilmemesi durumunda suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

"KCK" operasyonlarında polisten önce suçlamayı duyuran Cihan Haber Ajansı, Viranşehir Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde siyasi eğitim verdiğini yazdı. Polis tutanaklarında, arama ile kapatma gerekçelerinde Eğitim Destek Evi'nin yönetmeliğe uygun olmadığı iddiası ile kapatıldığı belirtilirken, Cihan Haber Ajansı, Destek Evi'nin 650 öğrenciye siyasi eğitim verdiğini öne sürdü. Çoğunluğunun ilköğretim öğrencilerinden oluştuğu ve yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocuklara siyasi eğitim verildiğini öne süren Cihan Haber Ajansı kaynağını ise açıklayamadı. 

Habere tepki gösteren Viranşehir Belediyesi haberin tekzibini isterken, Belediye Avukatı Mevlüt Güneş resmi arama tutanakları ve gerekçelerde böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. "Kuruma Kaymakamlıkça gönderilen kapatma gerekçesinde ve Eğitim Destek Evi'nde yapılan arama gerekçesinde böyle bir durum söz konusu değil" diyen Güneş, Cihan Haber Ajansı'nın böyle bir haber geçtiği için düzeltilmesini istediklerini ve aksi durumda ise suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.