'Polis HDP binasına gelenleri listeliyor'

'Polis HDP binasına gelenleri listeliyor'

Diyarbakır İl Emniyeti'nin, HDP İl Örgütü'ne girip çıkanların isimlerini kayıt altına aldığı belirtildi. Parti yöneticisi Mehmet Öner, uygulamanın hukuki olmadığını söyledi.

Ailelerinin dağa kaçırıldığını söyleyen bazı ailelerin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binası önünde oturma eylemleri sürerken, parti binasına gelen herkesin kayıt altına alınmaya başlandığı belirtildi.

HDP Diyarbakır il yöneticisi ve Hukuk Komisyonu’nda yer alan avukat Mehmet Öner, partilerine yönelik her dönem farklı bir tarzda saldırı gerçekleştiğini bina önüne oturtulan ailelerin de bu konseptin bir parçası olduğunu söyledi. 

'SALDIRIYA UĞRAYAN GÖZALTINA ALINIYOR'

Bina önünde bekletilen ailelerin partililere yönelik saldırılarda bulunduğunu ancak tüm başvurularına rağmen önlem alınmadığını söyleyen Öner, “Bizim yönetici ve üyelerimiz saldırıya maruz kaldıktan sonra müşteki sıfatıyla yer alması gerekirken TEM’e götürülüp gözaltına alınıyor. Alınan ifadeler de kesinlikle kovuşturma aşamasına da alınmıyor. Bu durumun da amacı partinin siyasi faaliyetlerinin durdurmaktır. Çok uzağa gitmeye gerek yok. İki hafta önce Urfa’da çocukları katledilen Şenyaşar ailesi AKP il binası önüne demokratik bir şekilde oturma eylemi gerçekleştirmek istedi ama apar topar gözaltına alındı. Bu iki olay sonrası her iki partide olanlara baktığımızda olayların siyasi olduğunu görebiliriz" diye konuştu.

'ŞİKAYETE TAKİPSİZLİK VERİLİYOR'

Yaşanan saldırılara ilişkin hem polis hem de ailelere karşı suç duyurusunda bulunduklarını ancak dosyalara ilişkin ya işlem yapılmadığını ya da takipsizlik kararı verildiğini anlatan Öner, son günlerde binaya gelip gidenlerin listesinin tutulmaya başlandığını da söyledi. Polisin son bir kaç gündür GBT yaptıktan sonra ayrıca bir de isim listesi tutuğu bilgisini aldıklarını da dile getiren Öner, bununda yeni bir konsept olduğunu, yapılanların hiçbir şekilde hukuki olmadığını vurguladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.