Polis amiri Hanifi Zengin hakkında tahkikat başlatıldı

Polis amiri Hanifi Zengin hakkında tahkikat başlatıldı

İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tahkikat başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, MLSA Hukuk Birimi'nin gazetecileri tehdit eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında "görevi kötüye kullanmak", "tehdit", "iş ve çalışma hürriyetinin ihlali" yönünden yaptığı suç duyurusunun ardından Zengin hakkında tahkikat başlattı.

 

Hanifi Zengin'in 26 Haziran Pazar günü İstanbul Onur Yürüyüşü'nde bir kadın koşarak uzaklaşırken gülerek dokunma görüntüleri kameralara yansımış ve "taciz" iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. 7 Temmuz 2022'de ise Zengin'in sağlıkta şiddete karşı yürüdükleri eylemde sağlık çalışanlarını ve eylemi takip eden gazetecileri tartaklama görüntüleri basına yansımıştı.

Eylem Sonbahar'ın haberine göre Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Hukuk Birimi, savunmanlığını üstlendiği Artı TV kameramanı Bilal Meyveci'yi haber takibi sırasında engelleyen ve tehdit eden İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü, suç duyurusunun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) tahkikat başlattığını,  Meyveci'nin avukatlarına tebliğ etti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda olay anına ait video kaydı da sunularak tanık olarak bilgileri verilen kişilerin dinlenilmesi talep edildi. Şüpheliler hakkında soruşturma başlatılması ve soruşturma neticesinde kamu davası açılmasının da talep edildiği başvuruda basın özgürlüğü ile ilgili genel prensiplere yer verilerek, "Gazetecilerin mesleki görevlerini yerine getirirken devlet görevlileri tarafından kötü muameleye tabi tutulmaları, tehdit edilmeleri, engellenmeleri onların bilgi alma verme hakkını kullanmalarını ciddi şekilde engellediği tartışmasızdır" diye belirtildi.

Ne olmuştu?

Görevi başında öldürülen doktor Ekrem Karakaya için 7 Temmuz 2022 tarihinde yaptıkları eylemi takip eden gazetecilere yönelik tavırları ve tehditleri ile gündeme gelmişti. Zengin, kameraman Bilal Meyveci'yi de "Çektin mi, ayağına bastığımı çektin mi? Ayağına bastığımı çektin mi, çekmediysen sonra görüşürüz!" cümleleriyle tehdit etmişti. Bunun üzerine MLSA Hukuk Birimi, Hanifi Zengin ve olaya karışmış olabilecek diğer kolluk görevlileri hakkında "görevi kötüye kullanmak", "tehdit", "iş ve çalışma hürriyetinin ihlali" yönünden suç duyurusunda bulundu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.