Polis, açıklama yapmak isteyen vekillere saldırdı

Polis, açıklama yapmak isteyen vekillere saldırdı

Açlık grevleri ile HDP İzmir İl Binasına yapılan saldırı ve bir partilinin öldürülmesi olayına dikkat çekmek için Diyarbakır Ofis Sanat Sokağı’nda yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı.

 Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) bölge milletvekilleri ile kentteki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri açlık grevlerine ve İzmir HDP İl Binasına yapılan saldırı ve bir partilinin öldürülmesi olayına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapmak istedi.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen HDP’li eşbaşkanlar ve milletvekillerine, açıklama izni verilmezken, Sanat Sokağı’na çıkan sokaklar bariyerlerle kapatıldı.

Bunun üzerine DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, TJA aktivistleri, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP bölge milletvekilleri Pero Dündar, Remziye Tosun, Dersim Dağ, Hişyar Özsoy, Ayşe Acar Başaran ve İmam Taşçıer ile Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Sanat Sokağı’nda yürüyüşe geçti. Grup Gevran Caddesi’ne “Direne direne kazanacağız”, “HDP halktır halk burada” sloganlarıyla yürüyüş yapmak istedi. Polis, gruba önünü keserek yürüyüş yapmalarına izin vermedi.

Gevran Caddesi üzerinde polis gruba müdahalede bulundu. Müdahalede yere düşen Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun kolundan yaralanırken, bazı milletvekilleri de polislerce darp edildi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.