Pir Sultan Abdal'a pul var Seyid Rıza'ya yok!

Pir Sultan Abdal'a pul var Seyid Rıza'ya yok!

TBMM PTT, Alevi önderlerin posta pullarının basılması için başvuruda yer alan Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi kabul etti. Ancak Seyid Rıza başvurusu geri çevrildi.

PTT, Alevi önderlerinin portrelerinin posta pulu olarak basılması konusunda yapılan başvuruya verdiği yanıtta Hacı Bektaş-ı Veli ve Pir Sultan Abdal için olumlu yanıt verdi. Ancak Seyid Rıza başvurusu geri çevrildi.

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen’in Türkiye Büyük Milleti Meclisi’ne (TBMM) üzerinde Alevi önderlerinin portrelerinin bulunduğu posta pulları basılması için başvurdu. TBMM PTT yetkilileri ise Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaş-ı Veli için yapılan başvuruya onay verirken, Seyid Rıza başvurusunu geri çevirdi. TBMM PTT yetkililerinin ret gerekçesi ile ilgili olarak özel bir gerekçe belirtmedikleri, sadece “merkezden onay alınmadı” yanıtını verdikleri öğrenildi.

Alevi önderlerinin portrelerinin yer aldığı pullar TBMM tarihinde ilk olma özelliği taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum