Piknikçiler Şemdinli’nin doğasını kirletiyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Yaylapınar (Salaran) köyü civarında piknik yapan yurttaşların bıraktığı çöpler doğaseverlerin tepkisine neden oldu.

Hakkari ve ilçelerinde havaların ısınmasıyla birlikte birçok yurttaş haftasonlarını doğada piknik yaparak geçiriyor. Şemdinli’ye bağlı Yaylapınar (Salaran) köyü kırsalı da piknikçilerin gözde yerlerinden.

Geçtiğimiz haftasonu bölgeye pikniğe gidenlerin bıraktığı çöpler bölgede doğa yürüyüşüne giden yurttaşlar tarafından görüntülendi. Poşetler, pet bardaklar, çocuk bezleri, plastik yemek kaplarını görüntüleyen doğaseverler duruma tepki gösterdi.

cop2.jpg

Doğamızı temiz tutmalıyız

Oluşuturulan çevre kirliliğinden bölgede hayvancılık yapan köy sakinlerinin de şikayetçi olduğunu belirten Süleyman Metin Kaya, “Doğa yürüyüşü için buraya geldik ve karşılaştığımız manzara bizleri çok üzdü. Durumu buradaki çobanlara sorduk, söz konusu manzaranın piknikçilerin bölgeye gelmesinden sonra oluştuğunu söylediler. Çobanlar piknikçiler yüzünden hayvanlarını istedikleri yerde otlatamıyor ve su kaynaklarına ulaşmada zorluk çekiyorlar. Piknikçiler bölgede olduğunda koyunları susuz kalıyormuş. Şemdinlililer ve Yüksekovalılar buraya piknik yapmak için geliyor özellikle Şemdinlililerin kendi şehirlerine, kendi köylerine sahip çıkmaları gerekirken buraları çöplüğe dönüştürmeleri doğru değil. Doğamızı temiz tutmalıyız. Hakkari ve ilçelerinde çok güzel yerler var ve biz doğa gezilerimizi buralarda yapıyoruz sürekli. Bizler böyle yerlerde vakit geçirmek için kilometrelerce yol geliyoruz ancak buranın insanı kendi doğasına sahip çıkmıyor, bu da bizi üzüyor. Karşılaştığımız çöpleri topluyoruz ama bu duyarlılığı herkesin göstermesi lazım. Çevremize, doğamıza sahip çıkmalıyız” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum