PETKİM’de gözaltına alınan sendikacılar serbest bırakıldı

PETKİM’de gözaltına alınan sendikacılar serbest bırakıldı

PETKİM'de gözaltına alınan sendikacılar serbest bırakıldı. Tarafların görüşmesi sürüyor.

PETKİM yönetimi ile grev kararı alan işçiler arasındaki gerginlik sürüyor. Dün akşam saatlerinde PETKİM’in önünde gözaltına alınan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Şube yöneticileri ve temsilciler gece saat 03.30 sıralarında serbest bırakıldı. PETKİM yönetimi, Petrol-İş Sendikasına ‘eyleme son ver’ çağrısında bulundu. Aliağa Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından bırakılan sendikacı ve temsilciler, serbest kaldıktan sonra PETKİM’e geldi.

Evrensel’de yer alan habere göre, fabrikada bekleyen işçiler bırakılan sendikacıları alkışlarla ve ‘Zafer direnen emekçinin olacak’ sloganları ile karşıladı. İşçilerin fabrika içindeki bekleyişleri sürüyor.

Şube Başkanı Ahmet Oktay dün ve önceki gün yaşananların işverenin provokatif bir tutum içinde olduğunu gösterdiğini belirtti. Öte yandan, PETKİM yönetimi, Petrol-İş Baş Temsilcisi hakkında disiplin soruşturması başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.