Peşmergeden IŞİD'e karşı hendek taktiği

Peşmergeden IŞİD'e karşı hendek taktiği

Musul operasyonunda sona yaklaşılırken, IŞİD'in daha güneydeki Tuz Hurmatu kasabasına düzenli baskınları sürüyor. Peşmerge bu baskınlara karşı 43 kilometrelik hendek kazıyor.

Peşmerge, IŞİD'lilerin son aylarda düzenli baskınlar yaptığı Tuz Hurmatu kasabasının yakınlarına 43 kilometre uzunluğunda hendek kazıyor. Peşmerge komutanı Sıddık Muhammed, hendek sayesinde IŞİD saldırılarının daha kolay püskürtüleceğini söyledi. Rudaw gazetesine konuşan Muhammed, “Bu bölgeyi savunmak için hendek kazmaya ve barikatlar kurmaya devam edeceğiz” dedi.

IŞİD, Kerkük’ün yaklaşık 90 kilometre güneyinde bulunan kasabadaki peşmerge mevzilerine son bir ayda altı baskın düzenlemişti. Peşmergenin Tuz Hurmatu’daki mevzilerini güçlendirmesi, Musul operasyonunun sona yaklaşmasıyla eşzamanlı gerçekleşiyor. Peşmergenin, Musul’dan sonra IŞİD’in Irak’taki ikinci kalesi Havice’ye de operasyon düzenlemesi bekleniyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.