Peşmerge Bakanlığı çatışmaların bilançosunu açıkladı

Peşmerge Bakanlığı çatışmaların bilançosunu açıkladı

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabar Yawer bir kaç günlük çatışmaların bilançosunu BasNews’e açıkladı.

Yawer en yakın zamanda bir komisyon kurup kapsamlı bir inceleme yapılacağını ve çatışmaların bilançosunu resmen açıklayacaklarının altını çizdi.

Cabar Yawer Musul ile Rojava sınırında bulunan Rebia ilçesinde 2, Kerkük’te 2 ve Diyala’da 2 olmak üzere, şu ana kadar toplam 6 peşmergenin yaşamını yitirdiğini bildirdi.  

Yawer peşmerge kayıpları hakkındaki ayrıntıyı şöyle açıkladı;

’’Musul’un Rabia ilçesinde 2 peşmergemiz yaşamını yitirdi. Kerkük kentinde boşaltılan Irak Ordusu Karargahına girdikleri esnada bir bomba patladı ve 2 peşmergemiz daha yaşamını yitirdi, 4’ü de yaralandı. Diyala kenti çevresinde IŞİD ile çıkan çatışmalarda da 2 peşmergemiz yaşamını yitirdi, 23 peşmergemiz yaralandı’’.

Yawer, Xaneqin kentine bağlı Sadiye ilçesinde Irak Ordusu’na bağlı helikopterlerin peşmerge mevzilerini bombalamasını şu şekilde ifade etti;

’’Sadiye’de bulunan Kubra Rafinerisi yakınlarında Peşmerge Güçleri ile silahlı militanlar arasında çıkan çatışmaya Irak Ordusu’na bağlı helikopter müdahalede bulundular. Helikopterlerin alanı rastgele bombalaması sonucu 6 peşmergemiz yaralandı’’.
 
Cabar Yawer Kürdistan topraklarının bütününün Peşmerge Güçlerinin denetiminde olduğunu da yineledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum