Pervin Buldan'a Van'da polis engeli

Pervin Buldan'a Van'da polis engeli

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Van'daki Kapıköy Sınır Kapısı'nda yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Buldan, "Halkla aramıza kimse giremeyecek. Bu manzara Türkiye’nin demokrasisi açısından bir utançtır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘İş ve Aş Buluşmaları’ kapsamında gittiği Van’da polis engeliyle karşılaştı. Kapıköy Sınır kapısında basın açıklaması yapmak isteyen Buldan ve HDP’lilere polis, pandemi yasaklarını gerekçe göstererek izin vermedi.

Pervin Buldan, milletvekilleri ve partililer, program kapsamında Saray ilçesine geldi. Buldan ve beraberindeki heyet, Kapıköy Sınır Kapısı'na yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta polisler tarafından engellendi. Polisler,  görüntü almak isteyen gazetecileri kalkanlarla engelledi. 

pervin-buldann-6jmd.jpg

Polisler pandemi yasaklarını gerekçe göstererek Buldan ve HDP’lileri Kapıköy Sınır Kapısı'na yakın bir noktada beklettikten sonra içeri almadı. Bunun üzerine burada kısa bir açıklama yapan Buldan şöyle dedi:

"Bugün karşılaştığımız bu tutum ve manzara Türkiye'nin geleceği, Türkiye’nin demokrasisi açısından tam bir utançtır. Darbe dönemlerinde bile bu ülkede bu görüntüler yaşanmamıştır. Bu ülkede darbe yapmak isteyenler bile sizin kadar fütursuzca davranmamıştır. Hatta 15 Temmuz darbesi gerçekleşseydi bugünkü durumla aynı şeyler yaşanacaktı. Biz bu talimatın, burada açıklama yapmamıza izin vermeyenlerin kimler olduğunu biliyoruz. Ancak ant olsun ki bu talimata sizi sürükleyenlere, size bu talimatları verenlere asla prim vermeyeceğiz, asla onların önünde diz çökmeyeceğiz. Bizim halkımızla, tabanımızla, seçmenimizle aramıza kimse giremeyecek. İşte bunu yaptığınız için her gün oy kaybediyorsunuz. İşte bunu yaptığınız için her gün küçülüyorsunuz. Siz bunu yaptığınız için biz büyüyoruz, çoğalıyoruz. Bu manzara bugün Türkiye tarihine bir utanç tablosu olarak geçmiştir." 

Kapıköy Sınır Kapısı'nın Van halkının geçim kaynağı olduğunu ama AKP hükümetleri boyunca yıllardır çeşitli gerekçelerle engellendiğini belirten Buldan Kapıköy Sınır Kapısı'nın gerekli tedbirler alınarak açılmasını istedi.

Buldan açıklaması sırasında basın mensuplarını da çembere alan polis görüntü çekilmesine izin vermedi. Bunun üzerine basın açıklamasının görüntülerini HDP'liler çekti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.