Pervin Buldan: Ant olsunki Kurulacak ilk sandıkta Gever halkı iradesine sahip çıkacak

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) “Özgürlük Zamanı” şiarıyla Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

 DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, esnaf tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Halkın da katıldığı ziyaretler, yürüyüşe dönüştü.

YAĞMURA RAĞMEN KİTLESEL BULUŞMA

 “HDP’liyiz, her yerdeyiz”  kampanyasının Türkiye’nin tüm kentlerini kapsayan, yoğun bir tempo içeren bir kampanya olduğunu belirten Buldan, “Nerede bir zulüm, bir baskı varsa, nerede mağduriyet yaşanıyorsa biz oraya doğru yola çıktık. Konuşmama başlarken sel ve yangın felaketinden etkilenen, mağduriyet yaşayan tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Ama bir çağrıyı da Gever halkına yapıyoruz. Nerede bir mağduriyet varsa, nerede biri zarar görmüşse onunla birlikte olmak ve yaralarını sarmak bizim görevimizdir. Sel, yangın ve diğer tüm bu felaketler karşısında HDP olarak halklarımızla nerede olursa olsun dayanışmak bizim görevimiz, boynumuzun borcudur” dedi.

p5.jpg

‘ABBAS YOLCU’

Ülkenin krizlerle, kaoslarla ve felaketlerle başbaşa kaldığını belirten Buldan, “Sel olur, yangın olur, ırkçı saldırılar olur, katliam yapılır ama ortada hükümet diye bir şey yok. Artık bu ülkeyi yönetemediklerini biliyoruz. Yönetemedikleri için de halkın karşısına çıkacak yüzleri yok. Merak etmeyin Abbas yolcu, AKP yolcu” diye konuştu.

‘GEVER BUNUN HESABINI SORACAK’

Belediyelere kayyım atanması ile ilgili konuşan Buldan şöyle devam etti: “Burada kısa bir yağmur yağışından sonra bile yolların nasıl olduğunu gördük. İşte kayyım anlayışı ve zihniyetinin Gever halkına reva gördüğü yaşam budur. Gever’in en büyük sorunu kayyım sorunudur. Buradan halkın iradesini yok sayan, belediyeye el koyan anlayışı kınıyorum. Halkımız, kendisine iradem dediği belediye eşbaşkanlarını görevlerinin başında görmek isterdi. O başkanlar görevden alındı, cezaevine atıldı, hakları gasp edildi ve onların yerine kayyım atandı. Gever belediyesinin borç bataklığını sapladığını biliyoruz. Kayyımın 1 milyar 88 milyon TL borç bıraktığını biliyoruz. Peki, sormak istiyoruz. Kayyım bu parayı ne yaptı? Gever halkının hangi ihtilacını karşıladı? Gever’in yol, su, altyapı sorununu mu çözdü? Hayır aksine sorunlar gittikçe katmerleşti. Ama ant olsun ki kurulacak ilk sandıkta Gever halkı iradesine sahip çıkacak, o kayyımı Ankara’daki saraya, ağababalarının yanına gönderecek. Gever halkı bu yapılanları unutmaz ve sandıkta oy kullanırken onun hesabını sorar.”

‘HDP ORMANDIR, KUŞTUR, SİZLERSİNİZ’

Kürtlerin her gün bir zulüm ve baskıyla karşı karşıya olduğunu belirten Buldan, “Her gün HDP’yi hedef gösteren, hakaret edenler gelsinler bu halkın dik duruşunu görsünler. Halkın, HDP’yi nasıl sahiplendiklerini anlasınlar. HDP kapatılamaz, HDP’nin kapatılmasına halklarımız izin vermez. HDP bir bina değil ki kapısına kilit vurulup kapatılsın. HDP ormandır, kuştur, HDP sizlersiniz. Hiç kimsenin gücü HDP’yi kapatmaya yetmeyecektir. Biz buna izin vermeyeceğiz. HDP’nin ilk seçimde Türkiye’de dengeleri değiştireceğinden korkuyorlar. HDP’nin artık Türkiye’de büyük bir güç olacağını görüyorlar ve bunun için bize saldırıyorlar. HDP’nin daha da büyümesini ve gelişmesini istemiyorlar ve engel oluyorlar. Seçimlere kadar gece gündüz demeden dokunmadık el, girmediğimiz ev bırakmayacak, herkesle iletişim kuracağız. AKP’nin gidişi yakındır bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu. 

‘BAŞARACAĞIZ’

Ak Parti’nin halka söyleyecek bir sözünün kalmadığını belirten Buldan, “Bu kadar saldırgan ve zorba bir hükümet ve onun küçük ortağıyla büyük bir mücadele içerisindeyiz. Mücadelemizde mutlaka başaracağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek konuşmasını bitirdi. 

p1.jpg

p2.jpg

p3.jpg

p4.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum