Peru'nun ilk kadın lideri bulundu

Peru'nun ilk kadın lideri bulundu

Peru'nun ilk kadın liderinin 1700 yaşında olduğu ortaya çıktı. Lady Cao'nun yüzü bir üç boyutlu yazıcıda yeniden oluşturuldu.

Perulu bilim insanları, 1700 yıl önce yaşamış bir kadın liderin yüzünü üç boyutlu yazıcıda tekrar oluşturmayı başardılar.

BBC’nin haberine göre ‘Lady Cao’ adıyla bilinen kadın liderin Peru’nun kuzeyinde yaşadığı ortaya çıktı. Lady Cao’ya ait kalıntılar ilk olarak 2006’da Trujillo yakınında yer alan Huaca Cao Viejo’da bir kil piramit harabesinin içinde bulundu. Lady Cao’nun tacı, altınlar ve bakır parçalarıyla birlikte gömüldüğü tespit edildi. Mezarda iki tane savaş topuzu ve ve 23 tane yay bulundu.

Lady Cao’nun naaşı mezarın kuru ortamı bozulmadan korunabildi.  Lady Cao’nun doğum sırasındaki komplikasyonlar sebebiyle yirmili yaşlarında öldüğü tahmin ediliyor. Mezarının zengin niteliği Lady Cao’nun bir siyasi veya dini lider olabileceği izlenimini yaratıyor.

Kültür Bakanı Salvador del Solar modellemesi yapılan oval yüz ve çıkık elmacık kemiklerinin Perulu kadınların genel görüntüsüyle büyük oranda örtüştüğüne dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.