Pentagon'dan Anadolu Ajansı'na Suriye tepkisi

Pentagon'dan Anadolu Ajansı'na Suriye tepkisi

ABD, Anadolu Ajansı'nın Suriye'deki Amerikan askerlerinin yerlerini ayrıntısıyla yayımlayan Anadolu Ajansı'na resmen tepki gösterdi. Pentagon, endişenin Ankara'ya iletildiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye’deki Amerikan üslerinin ve askerlerinin yerini ayrıntısıyla anlatan haberi nedeniyle Anadolu Ajansı’na tepki gösterdi. Açıklamada, haberin Amerikan askerlerinin hayatını tehlikeye attığı ve bu tepkinin Ankara’ya bizzat iletildiği belirtildi.

Pentagon sözcüsü Eric Pahon gazetecilere demecinde, “Hassas askeri bilgilerin yayınlanması Koalisyon güçleri için gereksiz bir risk yaratıyor ve IŞİD’i yenilgiye uğratma amaçlı devam eden operasyonlara zarar verme potansiyeli taşıyor” dedi.

BİLGİLERİ BİR YETKİLİ VERDİYSE…’

Sözcü “Bu habere katkı sağlayan kaynakları bağımsız olarak doğrulayamasak da, eğer bir NATO müttefikinin yetkilileri hassas bilgileri vererek güçlerimizin hayatını kasıtlı olarak tehlikeye attıysa, çok endişeli olmamız gerekir” tepkisini gösterdi.

Phaon, Pentagon’un endişelerini Türkiye’ye ilettiğini de ekledi. Anadolu Ajansı’nın hafta başında yayınlanan haberinde, ABD’nin Suriye’deki üslerinin ve asker sayısının ayrıntılı bir dökümü veriliyordu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.