Pentagon: Suriye'de IŞİD ile mücadele etkileniyor

Pentagon: Suriye'de IŞİD ile mücadele etkileniyor

Suriye'de 'bölgedeki tarafların her türlü saldırısının IŞİD ile mücadeleyi etkilediğini' söyleyen Pentagon Sözcüsü Singh, "Sahada olanları izlemeye devam ediyoruz" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nn (TSK) Suriye ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKY) başlattığı hava harekatına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kara harekatı' sinyaline ilişkin soruları yanıtladı. 

'Bölgedeki tarafların her türlü saldırısının IŞİD ile mücadeleyi etkilediğini' söyleyen Singh, “Sahada olanları izlemeye devam ediyoruz. Bakanlık olarak her boyutu ile tüm tarafların gerilimi düşürmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi. Hava saldırılarının IŞİD'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılması ortak hedefinden uzaklaştırdığını söyleyen Singh, "Sadece Türkiye'yi değil, tüm tarafları gerilimi düşürmeye davet ettik" ifadelerini kullandı. 

Singh, şöyle devam etti: “Açık kaynaklardan gördünüz, Türkiye geçtiğimiz hafta bir saldırıya uğradı, ardından Irak ve Suriye’de hava saldırıları olduğunu gördük. Taraflara tüm çatışmaları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz. Biliyorsunuz ABD ordusunun oradaki amacı IŞİD'in kalıcı olarak yenilmesidir. Bu saldırıları bu amaçtan alıkoyuyor ve IŞİD'in yenilmesi konusunda uluslararası koalisyon kazanımlarını riske atıyor.” 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.