Partiyi kapattırmayacağız, daha da büyüteceğiz

Partiyi kapattırmayacağız, daha da büyüteceğiz

HDP kapatma davası resmen başladı. Karar sonrası 6 saat süren HDP MYK toplantısında izlenecek yol haritası konuşuldu. “HDP’yi savunmak Türkiye’yi savunmak” anlayışı ile sürekli sahada olunacak.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) HDP’nin kapatılması ve 451 kişinin 5 yıl siyasetten uzaklaştırılmasını talep eden iddianameyi kabul etmesinin ardından yargı süreci resmen başlamış oldu. Kararı HDP MYK toplantısında öğrenen yöneticiler bundan sonra izleyecekleri yol haritasını masaya yatırdı.

HDP’nin yaklaşık 6 saat süren MYK toplantısında açılan dava için “Amaç HDP’yi kriminalize ederek siyasetten tasfiye etmek. Buna izin vermeyeceğiz. HDP kadın sorunundan ekolojiye, ekonomiden eğitime tüm alanlarda politikalarını daha da büyüterek anlatmalı” görüşleri dile getirildi.

MUHALEFETLE, SİVİL TOPLUMLA VE HALKLA TOPLANTILAR

Toplantıda “HDP’yi kapattırmayacağız, yaşatacağız ve büyüteceğiz” yaklaşımı içerisinde çalışmaların organize edilmesi için bir komisyon kurulmasına karar verildi. HDP’nin kapatılmasının tüm muhalefetin siyaset yapma alanını daraltan bir sonuç yaratacağına vurgu yapılarak “HDP’yi savunmak Türkiye’yi savunmak” anlayışı ile sürekli sahada olunması kararı alındı. Bu kapsamda diğer muhalefet partileri ile de temaslar yürütülecek, sivil toplum örgütleri ve derneklerle görüşülecek, halk toplantıları organize edilecek.

'HDP’Yİ KAPATTIRMAYACAĞIZ, DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ'

HDP’li bir yönetici, “Kapanma süreci en az 4-5 aylık bir süreç. Bu zaman diliminde davanın olası tüm sonuçları değerlendirilip bu sonuçlara göre çözümler üretilecektir. Ama parti kapatılmış gibi konuşmak, tartışmak doğru değil. O nedenle biz “HDP’yi kapattırmayacağız, daha da büyüteceğiz” diyoruz. Bu davayı boşa çıkarmalıyız, ilk etapta bütün gücümüzü HDP’yi kapattırmamak için harcamak zorundayız. “Savcı saray, avukat halk olacak” dedik. Bu davayı halka götüreceğiz” değerlendirmesi yaptı.

'HDP FİKRİNE GÖNÜL VERENLER SEÇENEKSİZ KALMAYACAK'

HDP’li bir başka yönetici de kapatma davası açılır açılmaz yedek parti gibi farklı seçeneklerin tartışılmasının doğru olmadığını belirterek, “HDP’nin temsil ettiği fikriyata gönül verenler asla yalnız kalmayacak, asla seçeneksiz kalmayacak. Bunu net olarak ifade ediyoruz. Ama önceliğimiz partimizi yaşatmak. Kapatma kararı çıkarsa yola nasıl devam edeceğimizi, bunun yönteminin ne olacağını o noktaya geldiğinde konuşuruz” dedi.

HUKUKÇULAR GELECEK HAFTA ANKARA’DA TOPLANACAK

HDP kapanma davası için kapsamlı bir hukuki mücadele verecek. Ankara’da bu dava için aralarında kamuoyunun yakından tanıdığı anayasa hukukçularının da olduğu çok sayıda hukukçunun çalışacağı özel bir hukuk bürosu kuruldu. Gelecek hafta HDP yöneticilerinin kapatma davasındaki savunma sürecine destek olmak isteyen bu hukukçularla Ankara’da bir toplantı yapması planlanıyor. Savunma için verilen yaklaşık 1-1.5 aylık sürede güçlü bir savunmanın hazırlanacağı ifade ediliyor. Hukukçularla yapılacak toplantının basına açık olacağına dikkat çekilirken çok şeffaf bir süreç yürütüleceği ifade ediliyor.

BAĞIMSIZ ADAY DAHİL TÜM SEÇENEKLER MASADA

Kapatma davasında A planını “HDP’yi kapattırmamak” olarak belirleyen HDP, kamuoyunun tartışmasına açmasa da kapatma olasılığına karşı da hazırlıklarını yapacak. Parti yöneticileri şu an için “yedek parti”nin olmadığına dikkat çekerken yeni parti kurmanın da zorluklarına işaret ediyor. Kapanma kararı durumunda partinin bileşeni olan siyasi partilerden birinin çatısı altında seçime girmek, hatta bağımsız adaylara uzanan formüller konuşuluyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.