Parlak: Halkın rızasıyla alamadıkları belediyeleri hile hurdayla almaya çalışıyorlar

Parlak: Halkın rızasıyla alamadıkları belediyeleri hile hurdayla almaya çalışıyorlar

DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, Ak Parti'nin Çukurca'da belediyeyi kazanabilmek için ilçeye "naylon seçmen" taşıdığını söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, YSK verilerine göre Çukurca'da seçmen sayısının 2014-2023 arasında 3.700'den 11.300'e çıktığını belirterek "Yani 9 yılda %300 artmış. Aynı dönemde Türkiye geneli seçmen artışı %15" dedi.

Parlak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımın devamında şu ifadeleri kullandı:

"Çukurca'daki olağan dışı nüfus ve seçmen artışının sebebi, AKP'nin belediyeyi kazanabilmek için ilçeye sistematik olarak asker ve polisten oluşan naylon seçmen taşımasıdır. Bu apaçık usulsüzlüğü geçen ay İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordum, önergemi cevapsız bıraktı. Çünkü o kadar çok oy çalıyor, o kadar fazla hile yapıyorlar ki buna verecek bir cevapları yok. Halkın rızasıyla alamadıkları belediyeleri hile hurdayla almaya çalışıyorlar. İstediğiniz kadar sahtekârlığa başvurun, Hakkari ve Çukurca halkı iradesini size teslim etmeyecek!"

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum