Paris saldırısı Yüksekova'da protesto edildi

Paris saldırısı Yüksekova'da protesto edildi

Paris saldırısı birçok kentte düzenlenen eylemlerle protesto edilerek, “Kürtler katliamlara karşı susmadı bugün de susmayacak” denildi.

Yüksekova'da düzenlenen açıklamaya HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, ÖHD, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Dede, Kürt halkına yönelik yüzyıllardan beri katliam politikalarının yürütüldüğünü dile getirerek, geçmişten bu yana yaşanan katliamlara dün Paris’te bir yenisinin daha eklendiğini vurguladı.

Yapılan ırkçı saldırının organize bir şekilde yapılmış olduğunu belirten Dede, “Kürtlere karşı uluslararası güçler tarafından dünyanın her yerinde organize bir şekilde saldırılar yapılmaya devam ediyor. Bu saldırının şeffaf bir şekilde araştırılması ve olayın en ince ayrıntısında kadar ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu suçun arkasında her kim varsa derhal ortaya çıkarılması gerekiyor. Halkımızın da yaşanan saldırılar karşısında duyarlılık göstermeye ve demokratik tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz” dedi.

DBP’ye yönelik operasyona da değinen Dede, yapılan baskınların tek gerekçesinin Kürtleri siyaset dışında bırakmak olduğunu söyledi.

690x450nc-hkr-24-12-2022-hdp-gever-colemerg-paris-dbp-aciklama5.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.