Öznur Bartın: 1023. Sokakta yaşanan yol sorunu ne zaman çözülecek?

Öznur Bartın: 1023. Sokakta yaşanan yol sorunu ne zaman çözülecek?

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Hakkari’nin Gazi Mahallesi 1023. Sokakta yaşayan yurttaşların yol taleplerini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu.

DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Hakkari Merkez Gazi Mahallesi'nde bulunan 1023 nolu sokakta yaşayan yurttaşların yol sorunları ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

'Yıllardır çözülmedi'

Önergenin açıklama kısmında kimi yerlerinde 2- 3 metrelik uçurumların bulunduğu yolda zaman zaman kazalar yaşandığını belirten Bartın, "Çoğu zaman okula giden öğrenciler ve çocuklar sokağın girişindeki merdivenlerden düşüp yaralanmaktadır. Karın etkili olduğu dönemlerde iş makineleri giremediği için dar olan yol kardan kapanmaktadır. Erzaklarını sırtlayarak evlerine getirmek zorunda kalan yurttaşlar yolun genişletilmemesi nedeniyle zorluk çekmektedir. Bölgeye duvar örülmesi için dilekçe veren, söz konusu sokağın arka tarafındaki alternatif yolun açılmasını isteyen yurttaşların sorunu yıllardır çözülmemiştir" ifadelerine yer verdi.

Bartın, Yerlikaya'ya şu soruları yöneltti:

- Hakkari’nin Gazi Mahallesi 1023. Sokakta yaşayan yurttaşların yol sorunundan Bakanlığınız haberdar mıdır?
- Gazi Mahallesi 1023. Sokakta yaşanan yol sorunun bugüne kadar çözülmemesinin gerekçesi nedir?
- Gazi Mahallesi 1023. Sokakta yaşanan yol sorunu ne zaman çözülecektir? Bakanlığınızca sorunun giderilmesine ilişkin yürütülen çalışmalar nelerdir?
- Hakkari’nin Berçelan Mahallesi 118 Alay Altı Semti’nde de 1310. Sokağa giden yolda yıllar içinde yaşanan daralma ve bozulmalar nedeniyle yolu kullanan yurttaşların yaşadığı zorluklardan Bakanlığınız haberdar mıdır?
- Berçelan Mahallesinin ortasında bulunan ve çevresinde 30’a yakın hane bulunan yola ilişkin genişletme çalışması ve istinat duvarı bugüne kadar neden yapılmamıştır?
- Bölgeye duvar örülmesi, yolun genişletilmesi veya söz konusu bölgeye alternatif yolların açılmasına ilişkin bir girişiminiz olacak mıdır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum