Özlem Türeci'den '12-18 ayda bir yeni doz' öngörüsü

Özlem Türeci'den '12-18 ayda bir yeni doz' öngörüsü

BioNTech’in kurucu ortaklarından Türeci, pandeminin yönetilebilir hale geleceğini söyleyerek "Dünya korku içinde yaşamamalı" dedi. Türeci, 12-18 ayda bir güçlendirici aşı gerekebileceğini söyledi.

 Korona virüsüne karşı aşı üreten BioNTech’in kurucu ortaklarından Özlem Türeci, şu an için mevcut aşıların varyantlara karşı etkili olduğunu belirterek salgının 'yönetilebilir' hale geleceğini söyledi. Türeci, "Dünya korku içinde yaşamamalı" dedi. Türeci, salgının idare edilebilir bir hale geleceğini ama 12-18 ayda bir güçlendirici doza ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.

'VİRÜS YILLARCA BİZİMLE KALACAK'

Amerikan kanalı CNBC'de Conversation isimli programa katılan Türeci, "Covid yönetilebilir hale gelecek. Şimdiden yönetilebilir hale gelmeye başladı" ifadelerini kullandı. Türeci bununla birlikte temkinli davranılması gerektiğine dikkat çekerek, "Yeni bir normalliğe dönmemiz gerekecek çünkü bu virüs yıllarca bizimle kalacak" dedi.

'YENİ VARYANTLAR İÇİN TETİKTE OLMALIYIZ'

Türeci, korona virüsünün yeni varyantlarına dair endişeler hakkındaki soruya yanıtında ise BioNTech'in incelemelerinin mütemadiyen sürdüğünü belirterek "Yeni varyantlar da çıkacaktır" ifadelerini kullandı. Şu an için dolaşımda olan mevcut varyantlara karşı güçlendirici doz aşıların bağışıklık yanıtını koruyucu seviyelere çıkarabildiğini vurgulayan Türeci, "Fakat taramaya devam etmeliyiz çünkü bu durumun geçerli olmayacağı varyantlar ortaya çıkabilir" dedi. Türeci, aşıların koruma sağlayamayacağı varyantların ortaya çıkması halinde aşıyı hızla bu yeni duruma adapte edebilmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını da belirtti. 

'12-18 AYDA BİR YENİ DOZ'

Özlem Türeci'nin, pandemiden çıkış öngörüleri için daha fazla veri gerektiğini söylemekle birlikte "Gelecekte her 12 ila 18 ayda bir güçlendirici doz yapılabileceğini düşünüyorum" demesi dikkat çekti. Türeci, BioNTech'in Covid-19 aşısını bir yıldan kısa sürede geliştirebilmesini de, bugüne dek gerçekleştirdikleri kanser araştırmalarında mRNA teknolojisi alanında sağladıkları ilerlemelere bağladı. 

'BAŞARIMIZIN SIRRI KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNDE'

Özlem Türeci, AstraZeneca aşısını geliştiren ekibin de başında kadın bilim insanlarının bulunduğunun hatırlatılması üzerine, bilimde cinsiyet dengesinin çok önemli olduğunu söyledi. BioNTech’in başarısının sebeplerinden birinin bu denge olduğunu belirten Türeci, "Şuna gerçekten inanıyorum ki, bir ekip ve şirket olarak başarılı olmamızın sırlarından biri, cinsiyet dengesi bulunan bir takım olmamız. İşgücümüzün neredeyse yarısı kadınlardan oluşuyor ve üst yönetim seviyesinde de ekiplerimizin yarısı kadın" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum