Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na: Kayıt dışı siyasetten vazgeçmeyi öneriyorum

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na: Kayıt dışı siyasetten vazgeçmeyi öneriyorum

Siyasette bir paradigma değişikliği önerdiklerini söyleyen CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, "Genel Başkanımızın bir süredir tercih ettiği kayıt dışı siyasetten vazgeçmeyi öneriyorum" dedi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı bugün Ankara'da başladı. Kurultay öncesi konuşan Genel Başkan Adayı Özgür Özel, güçlü bir sosyal demokrat parti vaadiyle yola çıktıklarını ifade etti. 

'PARADİGMA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİYORUZ'

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'e konuşan Özel, CHP’yi değiştirmenin Türkiye’yi değiştirmek olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, yenilgilere mahkûm olmasın, yeni bir yenilgi daha almasın, ana muhalefette kalmasın, iktidar olabilsin diye yola çıktım. Biz Türkiye siyasetinde bir paradigma değişikliği öneriyoruz. Tayyip Erdoğan’ın karşısına dikilip onunla didişecek bir lider değil, onu geride bırakacak bir lider öneriyorum. Erdoğan’ın dayattığı toplumu dikine kesen kimlik siyasetini reddeden, enine kesen bir anlayışı öneriyorum.”

'SOKAĞI ÖRGÜTLEYEN BİR CHP VADEDİYORUM'

Kayıt dışı olmayan bir siyaset vaat ettiğini söyleyen Özgür Özel, şunları kaydetti:

“Kürt’e, Türk’e, Alevi’ye, Sünni’ye, sağcıya, solcuya, yoksula ve güvencesiz çalışana dokunacak bir siyaset vaat ediyorum. Bir süredir partimizin izlediği mahcup ve edilgen siyasete karşı, cesur ve kararlı bir siyaset öneriyorum. Sokaktan kaçan değil, sokağı ve meydanı örgütleyen bir CHP vadediyorum. Genel Başkanımızın bir süredir tercih ettiği kayıt dışı siyasetten vazgeçmeyi, seçilmiş kurulları, il başkanlarını, ilçe başkanlarını, Parti Meclisi’ni, MYK’yı güçlendiren, onları merkezine alan bir Cumhuriyet Halk Partisi öneriyorum.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.