Özgür Özel'den Can Atalay açıklaması: Düpedüz darbe girişimi

Özgür Özel'den Can Atalay açıklaması: Düpedüz darbe girişimi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel mahkemenin Can Atalay kararıyla ilgili olarak, "Yerel mahkeme AYM'ye direnemez direnirse talimatlandırılmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Can Atalay'ın dosyasının yeniden Yargıtay'a gönderilmesine tepki gösterdi. 

'YEREL MAHKEME TALİMATLANDIRILMAMIŞSA DİRENEMEZ'

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Özel şu ifadeleri kullandı:

Bugün artık Türkiye'de kuvvetler ayrılığından bahsetmek için hiçbir gerekçe kalmadı. Hiç kimse Türkiye'de hukuk var demesin. Bir anayasamız var, anayasa mahkeme kararlarında herkes için diyor, bağlayıcı olduğu söyleniyor. AYM Atalay'la ilgili son kararını oy çokluğuyla aldı. Yani AYM'de karara katılmayanlar dahi oy birliğiyle karar verdiler. Yerel mahkeme AYM'ye direnemez direnirse talimatlandırılmıştır.

Bunun aksini kim iddia ediyorsa yalan söylüyordur. Yürütmenin başının ele geçirilmesidir bu. Gezi davası onun kişisel husumet meselesidir. Kimin hapse gireceğine dünya liderimiz, kimin çıkacağına liderimizin arkadaşları karar veriyor. Dünya liderlerinden bir telefon gelse Can Atalay bırakılır. Yapılan düpedüz darbe girişimidir. Hataya sen karar veremezsin ben veririm diyorlar bu bir darbedir. Hepimize birden Anayasanın bir hükmü yok diyorlar. Buna bütün Türkiye bütün kurumlarıyla Türkiye'nin yarınlarına umut bağlamak isteyen herkes direnmelidir. Bugün adalet ölmüştür.

'ASGARİ ÜCRET NEYİ SATIN ALIYOR?'

"Asgari ücretten çok bugün neyi satın alınabileceği ile ilgilenmek lazım."

'ERDOĞAN İSTANBUL VE ANKARA İLE ÖVÜNSÜN'

"Ben Erdoğan'ın yerinde olsam, hayat pahalılığından övünecek hali yok, bir şeyle övünecekse dünyanın en çok bildiği şehrimiz "İstanbul, başkentimiz Ankara o kadar iyi yönetiliyor ki ben bile rakip bulamıyorum." desin; İstanbul ve Ankara ile övünsün, bütün dünyaya onların başarılarını anlatsın."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.