Özgür Özel: Sezgin Tanrıkulu'na parti sözcümüz de haksızlık etti

Özgür Özel: Sezgin Tanrıkulu'na parti sözcümüz de haksızlık etti

Özgür Özel, "Ömer Çelik de Sezgin Tanrıkulu'na saldırdı ve olmadık laflar söyledi. Maalesef bizim parti sözcümüz de benzer bir tutum içinde oldu" diyerek Faik Öztrak'ı eleştirdi.

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, TSK sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, "Ömer Çelik'in peşine takılıp da ilk dakikadan kendi milletvekilimi 32 saniyelik video ile linç ettirmem. 1980'de olanı bugün olmuş gibi saptırmam. Eğer bugüne dair Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yanlış yapılıyorsa da o yanlışın karşısında durmak, telafi etmek genel başkan olarak da benim görevimdir" ifadelerini kullandı. 

Özel, HaberTürk TV'de gazeteciler Mehmet Akif Ersoy, Fevzi Çakır ve Şükrü Küçükşahin'in sorularını yanıtladı.

Çakır'ın, "Sezgin Tanrıkulu gibi bu tür açıklamalar yapan isimlere karşı seçimi kazanmanız halinde tavrınız ne olacak?" sorusuna Özel, şöyle cevap verdi:

"Sezgin Tanrıkulu'na şu haksızlığı yapmayalım. Geçen bizim Parti Sözcüsü de orada bir haksızlık yaptı, ben ondan ayrıştım. Sezgin Tanrıkulu, bir yayına bağlandı yayında 6,5-7 dakika konuştu. 32 saniyelik bir yerinden Ömer Çelik de Sezgin Tanrıkulu'na saldırdı ve olmadık laflar söyledi. Maalesef bizim parti sözcümüz de benzer bir tutum içinde oldu. Ben bunu buna itiraz ettim."

Ardından Çakır, Özel'e, "Siz Sezgin Tanrıkulu'nun bu açıklamalarını makul ve doğru buluyor musunuz?" diye sordu.

Özel, şunları söyledi:

"Tam da anlatmak istediğim bu. Kendi adaylık açıklamam sırasında özellikle söyledim. Sezgin Tanrıkulu diyor ki, altı buçuk dakikayı izlediğiniz takdirde, bir olay vaka söylüyor. Vaka, 1982 yılında yaşanıyor. Helikopterden köylüler atılmış. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu tescillemiş. Türkiye de kabul etmiş, tazminatını ödemiş, vaka o vaka. 32 saniye izleyince bugün olmuş bir olaymış gibi anlaşılıyor.

Orada bir kere, "Sezgin Tanrıkulu, Atatürk hakkında şöyle şöyle dedi" dendi diye yayına bağlanıyor Tanrıkulu. Sonra diyorlar ki "Siz bilmem ne demediniz mi?" O Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki dosyanın adını söylüyor. O vaka 1980'de, hepimizin utandığı dönemde Kürt meselesinin derinleştiği dönemde... Sonra diyor ki Sezgin Tanrıkulu, "Ben bu tip soruları TSK töhmet altınd,a şaibe altında kalmasın diye soruyorum, milletvekili sorumluluğuyla" diyor. Ben burada Sezgin Tanrıkulu'nu alıp da linç edecek hiçbir şey görmüyorum."

'ORALARDA ABDESTİMİZDEN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK'  

Çakır'ın, "Sezgin Tanrıkulu, TSK hakkında böyle ithamlarda bulunuyor ama terör örgütleri hakkında bulunmuyor" demesi üzerine ise Özel, "Bir, Türk Silahlı Kuvvetleri bizim Göz bebeğimiz, buna kimse bir şey demez -Biz güya gelirsek teröristlerde iş birliği yapacakmışız ya- iki, uzman çavuşun hakkını savunan, uzman erbaşın hakkını savunan yine Cumhuriyet Halk Partisi, polisin hakkını savunan Cumhuriyet Halk Partisi... Bir bakın polis forumlarına, oralarda Cumhuriyet Halk Partisi hakkında neler yazılıyor? Milletvekilleri ile neler ilgili neler yazılıyor, çiziliyor? Oralarda abdestimizden Hiç şüphemiz yok.

Ömer Çelik'in peşine takılıp da ilk dakikadan kendi milletvekilimi 32 saniyelik video ile linç ettirmem 1980'de olanı, bugün olmuş gibi saptırmam. Eğer bugüne dair Meclis'e, Türk Silahlı kuvvetlerine yanlış yapılıyorsa da, o yanlışın karşısında durmak, telafi etmek genel başkan olarak da benim görevimdir" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.