Akşener-Özel görüşmesi: İş birliği İYİ Parti GİK'e sorulacak

Akşener-Özel görüşmesi: İş birliği İYİ Parti GİK'e sorulacak

Özgür Özel ve Meral Akşener görüşmesinden sonra yapılan ortak açıklamada Akşener, Özel, işbirliği konusunu gündeme getirdi, Akşener, Özel'in teklifini GİK'e soracağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “yerel seçim iş birlikleri” gündemli görüşmesi sona erdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Gökhan Zeybek ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; Akşener’e de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Oktay Vural, Burak Akburak, Ayfer Yılmaz ile Grup Başkanı Koray Aydın eşlik etti.

İki genel başkan görüşme sonrası kameraların karşısına geçti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantıda çok önemli değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti ve “Ziyaretimizin özü ve özeti şuydu; İYİ Parti'nin kamuoyunca da bilinen, bizim tarafımızdan da saygıyla karşılanan bir Genel İdare Kurulu kararıyla tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarıyla girme kararı, bir irade beyanları, alınmış bir kararları vardı. Biz bu karara saygılı olduğumuzu, o yüzden yerel seçimlere somut bir teklifle değil ancak yerel seçimlerde daha önceden de ifade etmiştim; ittifak kelimesi yoruldu. İttifak kelimesi kalabalıkları uzun süren toplantıları çağrıştırıyor Ama yerel seçim esnekliği hızlı karar vermeyi ikili işbirliklerini gerektiriyor. Biz İYİ Parti'ye önümüzdeki yerel seçimde, yerel seçime yönelik işbirliği içinde olup olamayacağımızı, GİK kararının yeniden GİK tarafından gözden geçirilip geçirilemeyeceğini, bizim alınmış kararlara saygılı olduğumuzu ama mümkün olursa bundan sonraki süreçte yerel seçine yönelik bir iş birliği için partilerimizin görevlendireceği kişilerin birlikte çalışma imkanı yaratılıp yaratılamayacağını sorduk ve Sayın Genel Başkanımızdan bu konuda bir cevap aldık” diye konuştu.

Özel, bu kısa değerlendirmesinin ardından sözü Akşener'e bıraktı. Akşener de “Bizim bir kararımız var; 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. Bu konuyu; 'Genel İdare Kurulu'nda bizim iki siyasi parti olarak, hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz?' sorusunu, bir soruyu; acaba 'Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz?' özü bu. Biz de arkadaşlarımızla konuştuk. Pazartesi biz doğal olarak GİK'i toplayacaktık zaten. Orada bu soruyu GİK'te soracağız. Onlar nasıl cevap verecek, orada göreceğiz” dedi.

Heyetler arası görüşmenin ardından iki liderin baş başa, kısa bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.