Özgür Özel: Belediyelerde de meslek örgütlerinde de kayyımlara karşıyız

Özgür Özel: Belediyelerde de meslek örgütlerinde de kayyımlara karşıyız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması kararı, hukuka aykırıdır. Belediyelerde de kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinde de kayyımlara karşıyız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin mahkeme kararıyla görevden alınmasına tepki gösterdi.

Özel’in X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması kararı, hukuka aykırıdır. Belediyelerde de kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinde de kayyımlara karşıyız. Hukuku savunmaya ve TTB'nin seçilmiş organlarının yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

TTB Merkez Konseyi, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından dün akşam görevden alındı. Mahkeme, TTB’de bir ay içinde yeni seçimlerin yapılması için 5 kişilik heyet (kayyım) görevlendirdi. Heyette; Bahadır Öztürk, Mustafa Sezai Demirel, Muhammed Çağatay Engin, Ömer Faysal Çadır ve Fazıl Necdet Ardıç yer alıyor. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.