Özgür Kadın Derneği yarın açılıyor

Özgür Kadın Derneği yarın açılıyor

KJA olarak çalışmalarını sürdüren kadınlar, yarın yapılacak etkinlikle merkezi Diyarbakır'da bulunan Özgür Kadın Derneği'nin açılışını gerçekleştirecek.

DİYARBAKIR - Kürt özgürlük mücadelesinde devletin tüm şiddet ve baskısına karşı yıllarca alanlarda direnen Kürt kadınları, 2003 yılına kadar çeşitli kurum ve siyasi partilerde aktif özgün örgütlemelerini örgütledi. İlerleyen yıllarda bu örgütlülüklerinin çıtasını yükselten Kürt kadınları, 14 Eylül 2003 tarihinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) çatısı altında örgütlenmeye başladı. DÖKH'ün ilan edilişinin üzerinden geçen 12 yıl boyunca tüm alanlarda çalışmalarına güçlü bir şekilde devam eden kadınlar, örgütlülük düzeyinin gelmiş olduğu aşama itibariyle kongreleşme kararı aldı. 

'Gelinen aşamada büyük kurumsallaşma ve örgütlenme ihtiyacı ortaya çıktı'

Diyarbakır'da 31 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında 501 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin ardından Kongreya Jınên Azad (KJA) adıyla mücadelesini devam ettiren kadınlar, 20 Nisan'da Diyarbakır Valiliği'ne başvurarak yaptığı resmi olarak Özgür Kadın Derneği olarak dernekleşti. Kuzeydeki Kürt kadınlarının 2003 yılından 2015 yılına verdiği mücadele sürecinde hem Ortadoğu hem de dünyada DÖKH kimliği ile tanınmaya başlandığını belirten KJA Kurucu ve Yürütme Kurulu Üyesi Sara Aktaş, "Devrimsel başarılara, devrimsel çıkışlara imza atıldı. Gelinen aşamada daha büyük bir kurumsallaşmanın, örgütlenmenin ihtiyacı ile kongreleşme kararı aldık" dedi.

Aktaş, çalışmalarının tüzel bir kişiliğe kavuşturulmasının kongrede alınan bir karar olduğunu dile getirerek, bunun üzeriden dernekleşme başvurusu yaptıklarını söyledi. Kongre çalışma ve sözleşmelerini bir bütün olarak dernek tüzüğüne yedirdiklerini kaydeden Aktaş, "Çalışma modelimizde, tarzımızda herhangi bir değişiklik olmayacak. Yine 9 boyut üzerinden komisyonlar üzerinden çalışmalarımız olacak. KJA'nın bütün mahalle, ilçe ve alanlarda meclis çalışmaları olacak" dedi. 

Yarın düzenlenecek etkinlik ile dernek binalarının açılışını gerçekleştireceklerini aktaran Aktaş, "Bu açılışa bütün özgürlük tutkunu kadınları, bütün analarımızı, genç kadınlarımızı, yoldaşlarımızı davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum