Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerinden okurlarına uyarı!

Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerinden okurlarına uyarı!

Azadiya Welat ve Özgür Gündem, isimlerini kullanarak dağıtımı yapılan "Vijdanın Sesi" adlı gazeteyle ilgili okurlarını uyardı.

VAN - Van'da yaklaşık iki aydır "Vijdanın Sesi" adlı gazete Azadiya Welat ve Özgür Gündem adını kullanarak dağıtım yaptığı iddia edildi. Diyarbakır'da çıkarılan gazetenin, Van'da Azadiya Welat ve Özgür Gündem abonelerine "Gündem ve Azadiya Welat'ın ekidir" denilerek abonelere fahiş fiyata satıldığı belirtildi. İçeriğinde daha çok Kürdistan Tarihi makalelerin yer aldığı gazetenin kimler tarafından dağıtıldığı bilinmezken, okurların şikayeti üzerine Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazeteleri konuya dair açıklama yaptı. 

'Böyle bir ekimiz yoktur, halkımız itibar etmemeli'

Özgür Gündem Temsilcisi Günay Aksoy, abonelerden gelen şikayet doğrultusunda "Vijdanın Sesi" adlı bir gazetenin kendi isimlerini kullanarak dağıtım yaptığı öğrendiklerini ancak bunların kimler tarafından ve ne amaçla dağıttıkların bilmediklerini söyledi. Son birkaç aydır Özgür Gündem ve Azadiya Welat isimlerini kullanarak Van'da gazetenin dağıtıldığına işaret eden Aksoy, " Böyle bir ekimiz yoktur. Öyle bir ekimiz olsa, zaten reklamını ve tanıtımını yaparız. Van halkı duyarlı olmalı, itibar etmemelidir. Böylesi dağıtımlar olduğu sürece bize iletmeliler" dedi. Aksoy, bu gazeteyi kimlerin ne amaçla dağıttıklarını tespit ettikten sonra gerekli yasal işlemi başlatacaklarını söyledi. 

"Vijdanın Sesi" adlı gazetesine dair bir uyarı da Azadiya Welat gazetesinden geldi. Azadiya Welat'tan yapılan açıklamada, böyle bir gazetenin kendileriyle hiçbir bağlantısının olmadığına dikkat çekerek, abonelerini gazeteyi almamaları yönünde uyardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.