Özgür Gündem davası ertelendi

Özgür Gündem davası ertelendi

Özgür Gündem gazetesinin yöneticileri ve yazarları hakkında açılan davanın duruşması bugün görüldü. Dava 20 Şubat'a ertelendi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin yöneticileri ile yazarlarının gazetede yayınlanan yazıları nedeniyle Hüseyin Aykol, Ayşe Batumlu Kaya, Eren Keskin ve Reyhan Çapan hakkında “örgüt propagandası yapmak” ve "suç işlemeye alenen tahrik" iddialarıyla yeniden yargılandıkları davanın ikinci duruşması İstanbul Adliyesi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Ayşe Batumlu Kaya ve Hüseyin Aykol  Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatları Özcan Kılıç da hazır bulundu.  

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre savunma yapan Ayşe Batumlu Kaya, daha önce savunma yaptığını ve duruşmalardan vareste tutulmayı talep etti. Avukat Özcan Kılıç ise, dosyada bulunan mevcut eksikliklerin giderilmesini istedi.

Ayşe Batumlu Kaya’nın duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul eden mahkeme heyeti, Kaya hakkında İstinaf Mahkemesi’nde bulunan dosya kararının beklenmesine karar vererek duruşmayı 20 Şubat’a erteledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.