Özel: Prens Selman'ın Türkiye ziyareti tam bir küstahlıktı

Özel: Prens Selman'ın Türkiye ziyareti tam bir küstahlıktı

CHP'li Özgür Özel, "Suudi Arabistan Prensi Selman'ın Türkiye ziyaretinde tam bir küstahlıkla karşı karşıya kaldık. Bu küstahlığa sessiz kalanlara da yazıklar olsun" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman'ın Türkiye ziyaretinde yaşananlar ve Suudi Arabistan'ın ziyaretle ilgili servis ettiği fotoğrafları "küstahlık" olarak nitelendirdi.

Twitter hesabından video ile açıklama yapan Özgür Özel, "Suudi Arabistan Prensi Selman'ın Türkiye ziyareti çok konuşuldu. Kaşıkçı cinayetindeki sorumluluğunu, o konudaki rahatsızlıkları çok dile getirdik. Ancak Türkiye ziyareti protokol açısından da tam bir rezaletti. Tam bir küstahlıkla karşı karşıya kaldık. Bu küstahlığa sessiz kalanlara da yazıklar olsun" diye konuştu.

Prens Selman'ın Beştepe'deki törende askerleri selamlarken teamüllerin dışına çıkarak "Merhaba asker" şeklinde selamlamadığını hatırlatan Özel, "Türkiye'ye geldiği ilk andan itibaren İngiltere Kraliçesi'nin dahi, dünyada en çok kullanılan dil İngilizce demeyip 'Merhaba asker' diye selamladığı askerimizi kendi dilinde 'Selamın aleyküm' diye selamlayacak kadar küstahtı" ifadelerini kullandı.

Ziyaretle ilgili görüntülerde Suudi Arabistan'ın basına servis ettiği fotoğraflara değinen Özel, şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraflarda kendisinin babayiğit görünüp Recep Tayyip Erdoğan'ın iki büklüm, muhtaç göründüğü fotoğrafları tercih edip servis etmesi küstahlıktı. 'Havaalanına kadar bakın beni uğurladı, biz onu valiye uğurlatıyoruz, o beni havaalanına kadar geldi, uğurladı' diye fotoğrafları servis etmesi, kendisinin yukarıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aşağıda olduğu ve onu alenen aşağıladığı fotoğrafı servis etmesi tam bir küstahlıktı."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.