Özel: Atanmış bakan seçilmiş milletvekillerine had bildiremez

Özel: Atanmış bakan seçilmiş milletvekillerine had bildiremez

Meclis’te bütçe görüşmelerinde dün gece Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP'li Özgür Özel arasında yaşanan tartışmanın ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a Özel yanıt verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında gecenin ilerleyen saatlerinde yaşanan tartışmaya ilişkin açıklama yaparak, “Ancak amacını gerçekleştiremeyen FETÖ bu kadar ağır hedef alır” dedi.

Turan’ın tartışmaya ilişkin sözlerine yazılı yanıt veren Özel, “Şunu hatırlatmak gerekir ki demokrasi varsa Genelkurmay Başkanı da Milli Savunma Bakanı da eleştirilir. Hele hele Genelkurmay Başkanı’yken bir gecede partili bakan olmuş birisinin takım elbise giydiyse eleştirilere katlanmasından daha doğal bir şey yoktur” dedi.

Akar’ın, bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmalarda yönelttiği eleştirilere yanıt vermediğini belirten Özel’in açıklamasının satır başları şu şekilde:

KAHRAMANLIK ÇIKARMAYA ÇALIŞMIŞTIR: Ancak, Hulusi Akar, bütçe görüşmelerinde yaptığım konuşmada yönelttiğim eleştirilerin hiçbirine yanıt vermeyerek kendi hikâyesini anlatmaya çalışmış ve konuyu çarptırmıştır. Açıklamamın hiçbir yerinde 15 Temmuz gecesi, Hulusi Akar’ın Akıncı Üssü’ne götürülüşü ve o üsteki durumuna değinmemiş ve bunu konu etmemiş olmama karşın Akar, konuyu ısrarla buraya çekerek, “kahramanlık” çıkarmaya çalışmıştır.

ELEŞTİRİLERİN HİÇBİRİNE MAKUL BİR YANIT VEREMEDİ: Yanıtlanmayan eleştirilerim çok açıktır. Hulusi Bey, 2013 Yüksek Askeri Şura’sı, Balyoz davası, kumpas mağdurlarını ziyaret etmemesi buna karşın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarını ziyaret etmesi ile seçimlere militarizm bulaştırdığı başta olmak üzere yaptığım eleştirilerin hiçbirine makul bir yanıt vermemiştir. Bu soruları sormaya, iddialarımın arkasında durmaya devam edeceğim.

MİLLİ İRADEYİ TANIMADIĞINI ORTAYA KOYDU: Atanmış bir bakan, seçilmiş milletvekillerine had bildiremez, kendisini genelkurmay başkanı, milletvekillerini emir erleri sanan bir anlayışla TBMM Genel Kurulu’nda sesini yükseltemez. Bu, milli iradeye, yüce Parlamentoya saygısızlıktır. Ancak kendisi TBMM’de kurulan Araştırma Komisyonu’na davet edilmesine karşın gelmeyerek zaten milli iradeyi tanımadığını daha önce de ortaya koymuştur.

HERKESİN BİLDİĞİ BİR GERÇEK: Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk ile zerre bağı kalmadığını iddia eden Bülent Turan’a hatırlatmak gerekir ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine tenezzül edenler kendileridir. Atatürk düşmanlarını ziyaret edenler, “Atatürk ile zerre muhabbeti olan ne ölüme ne dirime gelsin” diyen bir meczup ile görüşme kuyruğuna girenler kendileridir. Hulusi Akar ile girilmiş olan bir tartışmadan hareketle, partimizin terör örgütü mensuplarının ellerini ovuşturmasına neden olduğunu iddia etmek, parti tabanımıza suçlamalarda bulunmak en hafif tabiriyle izansızlıktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aksine kurulduğu günden bu yana hiçbir terör örgütüyle yan yana gelmediği, hiçbir terör örgütünün mensuplarının devlette yükselmesine olanak sağlanmadığı herkesin bildiği bir gerçekliktir. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.