Öz'den kalp ameliyatında yeni buluş

Öz'den kalp ameliyatında yeni buluş

Kalp yetmezliği, tüm dünyada birincil ölüm sebeplerinin başında geliyor. Doktor Mehmet Öz'ün geliştirdiği buluş sayesinde, açık kalp ameliyatlarından kaçınmak mümkün.

Kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Columbia Üniversitesi’ndeki meslektaşlarıyla birlikte ‘MitraKlip’ adında bir cihaz icat etti. ‘MitraKlip’ sayesinde artık açık kalp ameliyatlarından kaçınılacak.

Hürriyet’ten İpek İzci’nin haberine göre, MitraKlip sayesinde ciddi bir ameliyat gerektiren kalp rahatsızlıklarında cerrahlar artık göğsü bir sternum testeresiyle kesmek zorunda kalmayacak. Çünkü MitraKlip sayesinde göğsü kesmeden mitral kapak tamiri yapılabilecek. Bu cihaz, bir kateter yardımıyla vücuda geçirildikten sonra atan bir kalbin hasarlı mitral kapağına takılıyor. Bu sayede riskli açık kalp ameliyatından kaçınmak mümkün oluyor. Öz, ‘buluşun uçakta aklına geldiğini’ söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.