Özbek: Yüksekova'nın en büyük sorunu işsizlik ve VEDAŞ sorunları

Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Yüksekova'da katıldığı elektrik sorunlarıyla ilgili toplantı sonrası yaptığı açıklamada Yüksekova'nın işsizlikten sonra en büyük sorununun VEDAŞ sorunları olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında düzenlenen ilçedeki enerji sorunlarıyla ilgili toplantıya katıldı. 

Yüksekova'daki elektrik sorunu ile ilgili STK'lar ve muhtarlardan görüş alan Özbek, Esenyurt ve Esentepe Mahallelerinde yıkım kararı verilen evlerde oturan vatandaşları ziyaret etti.

Yaptığı ziyaretle ilgili Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan Özbek, şehirdeki tüm sorunların diyalogla çözülmesinden yana olduklarını söyledi. 

Evleri hakkında yıkım kararı verilen vatandaşlar ile ilgili konuşan Özbek, "Yıkım kararı verilen vatandaşlarımızın sorunu için daha önce de gelmiştim. Konu ile ilgili Sayın Valimiz ve Kaymakam'ımızın bilgileri vardır. Yaklaşık 500 ailenin mağduriyeti vardır. Hem bina yapanlar hem de arazi sahibi vatandaşlarımızın ciddi sıkıntıları vardır. Vatandaşlarımızla görüştükten sonra Sayın Tarım Bakan Yardımcısı'na durumu aktardım. Kendisi vatandaşlarımızın arazilerinin hazine arazisine çevrileceğini ve hazine arazisi yapıldıktan sonra tekrar vatandaşımıza satışının yapılması için girişimlerde bulunacağını ilettiler" dedi. 

Yüksekova'da en önemli sorunlar işsizlik ve VEDAŞ sorunu olduğunu söyleyen Özbek, "Bu sorunlarımızı hem VEDAŞ Müdürü hem de STK'lar, muhtarlarımız ile birlikte görüştük. Yüksekova'ya nasıl daha imkan sağlayabiliriz, nasıl çok daha yatırım yapabiliriz diye toplantı gerçekleştirdik. İnşallah tüm sorunlarımızı diyalogla çözeceğiz" dedi.

Başkan Özbek'e; AK Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan, Eski Tapu Müdürü Naif Arslan eşlik etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum